Exclusiv! În interiorul Aeroportului Otopeni se fac teste Covid-19 care nu respectă cerințele producătorului

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

În urma solicitărilor noastre Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a făcut un control la Milena Medical Center, centru de recoltare probe pentru testarea Covid-19 pe Aeroportul Otopeni și a dat amenzi de 5000 lei pentru două dintre cazurile semnalate de noi. Dar probabil sunt sute de astfel de cazuri ca cele prezentate mai jos.

În interiorul Aeroportului Otopeni funcționează un laborator de analize pentru cei care vor să-și facă teste PCR pentru Covid – 19, denumit Milena Medical Center. Acest laborator funcționează pe spațiul Aeroportului Otopeni, pe care-l ocupă în urma unei licitații. Pe site-ul subiectulzilei.net au fost semnalate o serie de nereguli cu privire la acest laborator de analize, acesta beneficiind de sprijinul conducerii Aeroportului Otopeni deși are prețuri mai mari decât un alt laborator similar de lângă aeroport. (Puteți citi AICI articolul de pe subiectulzilei.net)
La cele deja semnalate se mai adaugă o problemă foarte gravă: Laboratorul din incinta Aeroportului Otopeni nu face testările cum ar trebui. Din dorința de a obține cât mai mult profit oferă rezultatele mult mai repede decât timpul de așteptare specificat de către producătorul testelor. Aceasta înseamnă că rezultatele date prea repede pot fi unele false. Aveți în imagini rezultate date la două-trei minute de la recoltarea probelor, în timp ce producătorul testelor indică un timp de 10-15 minute. Pentru a funcționa în încinta Aeroportului Otopeni acest centru nu a obținut avizul DSP, ci doar un aviz de la Direcția Medicală a Ministerului Transporturilor… Mai jos puteți vedea acest aviz. Vorbim despre testarea Covid-19 și despre riscul de a răspândi boala pe teritoriul României sau pe teritoriul altor țări, și cu toate acestea nu s-a considerat necesar avizul DSP. Vom reveni cu amănunte.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI