Caz revoltător. Un medic de familie reclamat că nu îşi primeşte pacienţii în cabinet. Bolnavii erau ținuți pe trotuar și consultați la fereastră

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Direcţia de Sănătate Publică Alba anunţă, vineri, că la începutul săptămânii viitoare va face verificări la cabinetul unui medic de familie din Alba Iulia, după ce un pacient al acestuia a scris un mesaj către un ziar local, în care reclamă că de la începutul pandemiei de COVID şi până în prezent doctoriţa nu îşi primeşte pacienţii în cabinet, ci îi ţine pe trotuar, oferindu-le consultaţii la o fereastră.

”În urma unui articol apărut azi, 4 noiembrie a.c. în presa locală referitor la posibile nereguli privind consultarea pacienţilor de către un medic de familie din judeţ, DSP Alba s-a autosesizat şi inspectorii din cadrul Serviciului Control în Sănătate Publică vor efectua luni, 7 noiembrie a.c., un control la respectivul cabinet pentru a verifica dacă aspectele sesizate se verifică”, a anunţat DSP Alba. 

Reacţia instituţiei vine după ce jurnaliştii de la Ziarul Unirea au publicat mesajul unui cititor care reclama că respectivul medic îşi ţine pacienţii în afara cabinetului de consultaţii. 

”Bătaia de joc al unui medic de familie din Alba Iulia. Consultaţiile şi «sala de aşteptare» a oamenilor în vârstă, copiilor şi a bolnavilor în general, este pe trotuar, pentru ca doamnei doctor probabil îi este frică ca nu cumva să se infecteze cu ceva de la cineva. Păi aşa se face actul medical? La gemuleţ? Cum este posibil să ţii în frig (că acum e frig) pacienţi în vârstă, care aşteaptă şi 1,5 ore sa i vina rândul la «consultaţia de la gemuleţ»? De aia plătim asigurări de sănătate şi de aia trăiesc bine medicii de familie, să-şi poată bate joc de contribuabilul bolnav, care n-are de ales dacă vrea o reţetă să nu moară sau sa se facă bine? Dar nu că este ruşine, doamna?”, a scris cititorul, subliniind că această situaţie este valabilă de la începutul pandemiei de COVID. 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI