Donald Trump furios după rezultatele dezamăgitoare ale Partidului Republican la alegerile de la jumătatea mandatului

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Fostul preşedinte american Donald Trump ”este furios” şi ”ţipă la toată lumea” după rezultatele dezamăgitoare ale Partidului Republican la alegerile de la jumătatea mandatului de marţi, a declarat pentru CNN un consilier al lui Trump care a ţinut legătura cu apropiaţii fostului lider al SUA.

”Candidaţii contează. Toţi au fost candidaţi răi”, a declarat consilierul lui Trump, criticându-i pe mulţi dintre concurenţii aleşi de către Trump în statele-cheie ale scrutinului.

Acest consilier a mai spus că este puţin probabil ca Trump să amâne anunţul candidaturii sale la alegerile prezidenţiale din 202 pentru că ”este prea umilitor să îl amâne”. Cu toate acestea, consilierul a subliniat că sunt prea multe necunoscute în acest moment.

Cea mai frapantă înfrângere a lui Trump a fost statul Pennsylvania, unde republicanul Mehmet Oz a pierdut în faţa democratului John Fetterman în cea mai scumpă cursă pentru Senat din ţară.

Trump l-a susţinut pe Oz, în timpul alegerilor primare republicane controversare. Cu toate acestea, susţinerea oferită de fostul preşedinte american i-a purtat ghinion lui Oz.

Trump a obţinut câteva victorii pentru locurile din Senat în unele state, precum Ohio şi Carolina de Nord, dar acele victorii au fost până acum limitate la state republicane în mod clar slabe.

Şi în Parlament, acoliţii lui Trump au pierdut niste competiţi  pe care republicanii trebuiau să le câştige dacă urmau să obţină o majoritate semnificativă în corpul legislativ.

În New Hampshire, fostul consilier al lui Trump, Karoline Leavitt, a pierdut în faţa reprezentantului democrat Chris Pappas într-un concurs extrem de competitiv. În Carolina de Nord, republicanul Bo Hines, susţinut de Trump, a pierdut în faţa democratului Wiley Nickel într-o cursă percepută ca un test al influenţei fostului preşedinte. În Ohio, reprezentanta statului democrat Emilia Sykes a învins-o pe republicana Madison Gesiotto Gilbert, care şi-a exprimat apropierea de Trump.

DeSantis, cel mai clar rival al lui Trump în ceea ce priveşte nominalizarea candidatului de către republicani la alegerile prezidenţiale din din 2024, a câştigat cu o majoritate mare, marţi, zdrobindu-l pe democratul Charlie Crist cu aproximativ 20 procente.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI