Ciolacu: România este cu un pas mai aproape de Schengen

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a declarat că România este cu un pas aproape de aderarea la Schengen, după ce Comisia Europeană a confirmat că ţara noastră îndeplineşte toate condiţiile necesare.

„România este cu un pas mai aproape de Schengen! Comisia Europeană a confirmat astăzi că ţara noastră şi-a făcut temele şi îndeplineşte toate condiţiile pentru aderarea la Schengen. Este o schimbare de paradigmă. Pentru prima dată, s-a auzit peste hotare mai mult vocea celor care susţin România, decât a celor care o denigrează în permanenţă făcând nişte jocuri politice foarte mici. Toţi responsabilii din statul român au înţeles importanţa momentului şi au acţionat pe o singură voce. Am şi o bucurie personală pentru că, în plan politic, am reuşit ca-în Parlamentul European, grupul social-democraţilor europeni să fie singurul care a votat în unanimitate pentru aderarea României la spaţiul Schengen”, a scris Marcel Ciolacu, miercuri pe Facebook. 

Liderul PSD a mai spus că este convins că familia politică europeană a social-democraţilor „va fi alături de noi până la capăt”.

„Invit şi reprezentanţii altor partide politice să lase trăncăneala şi să facă măcar în al 12-lea ceas ceva pentru ţara lor. De exemplu, să îşi convingă colegii din familia politică din care fac parte să voteze pentru aderarea României la Schengen”, a conchis Ciolacu.  

Comisia Europeană solicită Consiliului să ia fără întârziere deciziile necesare pentru a permite Bulgariei, României şi Croaţiei să participe pe deplin la spaţiul Schengen. Bulgaria, România şi Croaţia sunt pregătite să implementeze pe deplin acquis-ul Schengen şi să se alăture spaţiului Schengen. Aderarea lor este crucială pentru o încredere reciprocă continuă şi consolidată în spaţiul Schengen, arată documentul Executivului european.

 

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI