Federaţia din Serbia, vizată de o procedură disciplinară a FIFA după ce jucătorii au afişat în vestiar un banner controversat cu harta statului Kosovo

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

FIFA a deschis sâmbătă o procedură disciplinară împotriva Federaţie de Fotbal din Serbia, după ce jucătorii sârbi au afişat în vestiar un banner controversat cu harta statului Kosovo.

Bannerul reprezintă un contur al hărţii statului Kosovo, zugrăvit în culorile steagului Serbiei, peste care este scris ”Nu vom renunţa niciodată”. El a fost afişat în vestiarul echipei Serbiei înaintea meciului disputat joi, în compania Braziliei, la această ediţie a Cupei Mondiale.

Vineri, Federaţia de Fotbal din Kosovo (FFK) a înaintat o plângere către FIFA, acuzând Serbia de ”retorică şovinistă”, iar organismul care guvernează fotbalul mondial a deschis o procedură, urmând să anunţe care vor fi deciziile luate în acest caz.

Kosovo este membră a UEFA şi a FIFA din anul 2016, dar UEFA a decis că Serbia şi Kosovo nu pot fi adversare în preliminariile Cupei Mondiale sau ale Campionatului European din cauza tensiunilor existente între cele două ţări.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI