Terry Hall a murit. Solistul grupului britanic The Specials avea 63 de ani

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Terry Hall, solist al grupului britanic The Specials, a murit la vârsta de 63 de ani, a anunţat luni formaţia de ska înfiinţată la sfârşitul anilor 70 şi care a lansat un album de cover-uri anul trecut, scrie AFP.

„Cu mare tristeţe anunţăm decesul, după o scurtă suferinţă, a lui Terry, prietenul nostru magnific, fratele nostru şi cel mai strălucit despre cântăreţi, compozitor şi textier pe care această ţară i-a produs vreodată”, a scris formaţia pe mai multe reţele de socializare. 

„Muzica şi interpretările sale au înglobat adevărata esenţă a vieţii… bucuria, durerea, umorul, lupta pentru dreptate, dar mai ales dragostea”, au scris colegii săi care au lăudat „muzica remarcabilă şi profunda sa umanitate”. 

Născut în 1959 şi originar din Coventry, în Warwickshire (vestul Angliei) Terry Hall a devenit cunoscut cu The Specials la finalul anilor 1970. În 1981, melodia emblematică „Ghost Town” a rămas mai multe săptămâni în fruntea topurilor din Marea Britanie. 

Depresiv, Hall a dezvăluit într-un cântec că a fost victima unor pedofili într-o excursie şcolară în Franţa. 

El a cunoscut şi alte experienţe muzicale în afară de The Specials, înainte ca grupul să se reformeze mai târziu şi să cânte pe scenă în diferite formate. Anul trecut, aceşti veterani ai scenei britanice au lansat un album cu cover-uri ale cântecelor lor de protest.

De-a lungul carierei sale, Terry Hall a colaborat şi cu alţi artişti precum rapperul Tricky, Gorillaz sau Lily Allen. 

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI