Zi încărcată pentru salvamontişti: Au fost salvate 44 de persoane / O persoană a murit

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Salvamontiştii din întreaga ţară au primit, în ultimele 24 de ore, 37 de apeluri pentru a interveni de urgenţă, în urma acţiunilor fiind salvate 44 de persoane, dintre care 16 au fost predate reprezentanţilor Ambulanţei sau SMURD pentru a fi transportate la spital. O persoană a murit, fiind transportată la IML.

”Zi de foc pentru salvamontiştii din întreaga ţară, solicitaţi să intervină la un număr foarte mare de evenimente montane. În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 37 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor”, au arătat reprezentanţii Salvamont România, joi, într-o postare pe Facebook.

Astfel, s-au primit 8 apeluri pentru Salvamont Voineasa, 7 apeluri pentru Salvamont Prahova, 5 apeluri pentru Salvamont Lupeni, 3 apeluri pentru Salvamont Buşteni şi Salvamont Prahova, câte  3 apeluri pentru Salvamont Municipiul Braşov şi Salvamont Sibiu, câte două apeluri pentru Salvamont Cluj şi Salvamont Maramureş, precum şi câte un apel pentru Salvamont Gorj, Salvamont Săcele, Salvamont Predeal, Salvamont Suceava.

”În cazul acestor intervenţii au fost salvate 44 persoane, 16 dintre acestea fiind predate la Serviciul de Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital. Din păcate, o persoană şi-a pierdut viaţa şi a fost transportată şi predată la IML”, a menţionat sursa citată.

De asemenea, s-au primit 39 de apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană şi despre domeniile schiabile.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI