Dubai vrea să atragă mai mulți turiști și renunţă la o taxă de 30% pe vânzările de alcool

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Dubaiul renunţă la o taxă de 30% pe vânzările de alcool pentru restul anului, a anunţat municipalitatea din emirat, aceasta fiind cea mai recentă mişcare dintr-o serie de schimbări de politică de liberalizare din ultimii ani, menite să stimuleze turismul şi să atragă mai mulţi rezidenţi străini, transmite CNBC.

”Municipiul Dubai a încetat temporar să colecteze taxa de 30% de la companiile de băuturi alcoolice pentru o perioadă de un an, de la 01.01.2023 până la 31.12.2023. Companiile autorizate să vândă în Emiratul Dubai au fost notificate cu privire la această decizie”, a scris municipalitatea din Dubai într-o postare de pe contul său oficial de Twitter.

Măsura este probabil o încercare de a creşte turismul şi de a stimula mai multe afaceri atât în rândul vizitatorilor, cât şi al rezidenţilor, în timp ce Dubaiul avansează în obiectivul său de a deveni ”cel mai fericit loc de pe Pământ”.

Băutura este notoriu de scumpă în Dubai, cu o halbă de bere care costă adesea 15 dolari şi un pahar de vin până la 20 de dolari sau chiar mai mult.

Distribuitorii locali de alcool au anunţat mai întâi vestea, lanţul de băuturi alcoolice Maritime and Mercantile International (MMI) din Dubai scriind duminică pe pagina sa de Facebook: ”Acum puteţi: economisi 30% taxa municipală pe băuturile alcoolice. Am reflectat acest lucru în toate preţurile noastre!” Ea a adăugat că taxa pe vânzări (TVA) de 5% din Emiratele Arabe Unite se aplică în continuare.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI