Un bărbat care l-a amenințat cu moartea pe preşedintele Portugaliei a fost arestat. A trimis o scrisoare cu un glonţ în care cerea un milion de euro

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Poliţia portugheză a arestat un bărbat suspectat de ameninţarea cu moartea a preşedintelui Marcelo Rebelo de Sousa, căruia i-a trimis o scrisoare cu un glonţ de armă de foc şi în care îi cere un milion de euro, relatează AFP.

Arestarea suspectului, marţi, a avut loc în urma unei ”anchete aprofundate”, care a permis identificarea presupusului autor al acestor ameninţări, care datează de la 28 octombrie, a anunţat într-un comunicat poliţia judiciară.

În urma unei percheziţii la domiciliu, autorităţile îl suspectează pe acest bărbat, care are antecedente judiciare – fapte de constrângere, tentative de extorcare şi deţinere ilegală de armă.

”Această persoană pare că voia bani. Aceasta nu este o ameninţare politică”, a reacţionat preşedintele portughez, care declară că nu a luat aceste ameninţări prea în serios.

”Eu nu am văzut scrisoarea”, însă expeditorul cerea ”un milion de euro”, ”o sumă pe care, oricum, nu o aveam”, a declarat presei Marcelo Rebelo de Sousa.

Autorul scrisorii ”comunica (în scrisoare) un număr de telefon şi un număr de cont la bancă”, a precizat el.

Marcelo Rebelo de Sousa, în vârstă de 74 de ani, este un fost profesor de drept şi comentator politic care, după ce a devenit şeful statului portughez, în 2016, a continuat să să se afle în contact cu compatrioţii săi, fără să acorde prea multă importanţă problemelor de securitate sau protocolului.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI