Noi tarife de parcare în Bucureşti: Cât costă și cum se poate achita parcarea

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti care prevede noile tarife de parcare pentru toate zonele publice intră în vigoare miercuri, iar şoferii vor plăti 5 lei pentru o oră de parcare sau 30 de lei pentru întreaga zi. Tarifele vizează intervalul orar 08.00 – 20.00, de luni până duminică. Riveranii plătesc 50 de lei pe lună.

”Începând cu data de 1 martie, în Bucureşti se stabileşte o zonă unică de tarifare, ce cuprinde toate parcajele şi locurile de parcare ce aparţin domeniului public sau privat al Municipiului Bucureşti”, a transmis Primăria Bucureşti.

Potrivit HCGMB 705/22.12.2022, tarifele orare de parcare sunt următoarele:

– Pentru utilizarea locurilor de parcare în zilele de luni până duminică şi în intervalul orar 08.00-20.00, se stabileşte un tarif de 5 lei/oră.

Pentru utilizarea locurilor de parcare de către persoane fizice, persoane juridice şi instituţii publice, în zilele de luni până duminică şi în intervalul orar 08.00-20.00, se stabileşte un tarif de:

– 30 lei/zi

– 500 lei/lună

Pentru utilizarea locurilor de parcare de către riverani se stabileşte un tarif de:

– 50 lei/lună

– 500 lei/an

Tarifele de parcare se pot plăti prin următoarele modalităţi:

– tichete preplătite

– tichete orare eliberate de operatorul parcării sau prin sistem de autotaxare (parcometru)

– SMS

– on-line, utilizând platformele/aplicaţiile electronice specifice

”Plata tarifului orar permite utilizarea unui loc de parcare, fără rezervarea sau nominalizarea acestuia”, a mai transmis municipalitatea.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI