Gorghiu, întrebată dacă România nu riscă să intre în colaps din cauza împrumuturilor publice: Să nu vă faceţi griji că nu sunt resurse

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, afirmă, vineri, întrebată fiind dacă România nu riscă să intre în colaps financiar din cauza împrumuturilor publice contractate de autorităţi, că ţara are resurse şi că nu îşi face ”niciun fel de grijă” cu privire la capacitatea economică a României.

Gorghiu subliniază că lucrul de care trebuie să se îngrijească politicienii la nivel central îl reprezintă stabilitatea politică.

Întrebată dacă România nu intră să intre într-un colaps financiar din cauza împrumuturilor pe care Ministerul Finanţelor Publice le face frecvent, Alina Gorghiu nu s-a arătat îngrijorată de acest aspect.

”România este, la creştere economică, primul stat din Europa. Să nu vă faceţi griji că nu sunt resurse. Sunt resurse. Avem cele mai mari investiţii străine în economia românească şi peste 70%, 76% fonduri europene absorbite din exerciţiul european anterior. Nu avem o problemă cu absorbţia de fonduri, cu banii în economie, important este să ne concentrăm astfel încât banii din PNRR să vină şi vă spun că mai avem din tranşa doi de plată câteva jaloane de rezolvat”, a afirmat Gorghiu.

Aceasta afirmă că Legea avertizorului de integritate va fi rezolvată într-un interval de timp foarte scurt.

”Aşteptăm discuţiile din coaliţie şi vom modifica acel articol astfel încât jalonul 430, unul din ultimele restanţe pe care le avem, să fie adoptat aşa cum trebuie. Bugetul pe 2023 are cel mai mare procent alocat investiţiilor, premisele de creştere economică, conform instituţiilor internaţionale, sunt bune, nu mi-aş face, din această perspectivă, niciun fel de grijă. Singurul lucru care va trebui să fim atenţi, politic, la nivel naţional, este stabilitatea”, a mai afirmat Gorghiu.

Preşedintele Senatului a făcut referire şi la coaliţie: ”Ne place, nu ne place unii cu alţii, avem poate în anumite momente opinii diferite, lucrurile acestea nu contează. Important e să oferim cetăţenilor români stabilitate politică şi, dacă este stabilitate politică, vedeţi că obiectivele noastre economice, sociale, au fost realizate într-o mare măsură”.

Gorghiu face o vizită în judeţul Maramureş, în cadru căreia va participa, printre altele, la alegerile pentru conducerea organizaţiei de femei a filialei judeţene a PNL.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI