Preşedintele interimar al Senatului anunţă că proiectul de lege care se referă la limitarea accesului la jocurile de noroc intră la vot în Senat

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu a anunţat luni că proiectul de lege care se referă la limitarea accesului la jocurile de noroc intră la vot în plenul Senatului, ea afirmând că este o temă despre care foarte mulţi vorbesc în spaţiul public dar puţini se străduiesc să şi pună şi în scris idei care să fie foarte bune pentru generaţia tinerilor dependenţi într-o anumită măsură de aceste jocuri de noroc.

Alina Gorghiu a afirmat că pe ordinea de zi a plenului Senatului se află un proiect care se referă la limitarea accesului la jocurile de noroc.

”Este o temă despre care foarte mulţi vorbesc în spaţiul public dar puţini se străduiesc să şi pună şi în scris idei care să fie foarte bune pentru generaţia tinerilor dependenţi într-o anumită măsură de aceste jocuri de noroc, o dependenţă cauzată de necunoaştere, de publicitatea agresivă de pe TV şi din online, o dependenţă generată de proximitatea acestor păcănele şi jocuri de noroc de şcoli, locuri de joacă. Acesta este motivul pentru care astăzi în comisia juridică s-a discutat foarte serios despre acest proiect şi mă bucur că amendamentele PNL, alături de alte amendamente, au fost aprobate şi proiectul va fi discutat cu prioritate de plenul Senatului”, a spus ea. 

Gorghiu a precizat că ”cea mai importantă prevedere, modificare în proiectul de lege este faptul că sunt interzise spaţiile în care se desfăşoară jocuri de noroc pe o distanţă de 300 de metri pietonali faţă de instituţiile de învăţământ, locuri de joacă pentru copii, aşezăminte de cultură, de artă, de sănătate, cele cu caracter social şi de asemenea instituţiile de credit sau cu caracter financiar.

”În al doilea rând, pentru a fi foarte corecţi, mă bucur că s-a adoptat un amendament al colegilor de la PSD care prevede că aceste jocuri legate de păcănele să nu mai poată să fie funcţionale în baruri. Acest lucru este foarte bun pentru că din păcate, am arătat în spaţiul public şi am discutat despre acest lucru, din şcoli, din licee, deşi nu au voie, cu rucsac în spate, elevi care au sub 18 ani intră direct în sala de jocuri de noroc, direct la păcănele, pentru că sunt în proximitatea liceelor. E foarte simplu să faci acest lucru când ai tentaţia sub nas”, a mai spus ea. 

”Trebuie să ne preocupăm ca această legislaţie să fie din ce în ce mai strictă. Acest lucru va trebui discutat mult mai serios, având toate proiectele privind interzicerea publicităţii pentru jocurile de noroc, modalitatea în care restricţionăm prezenţa acestor sedii în promximitatea locurilor unde copiii se simt în elementul lor”, a completat Gorghiu. 

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI