Poliţist din Bucureşti, prins în flagrant când primea 10.000 de euro șpagă. Agentul a fost reținut de DNA

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Un agent de Poliţie judiciară din Bucureşti a fost reţinut de DNA după ce ar fi pretins 15.000 de euro de la o femeie pentru a determina funcţionari publici cu atribuţii în eliberarea permiselor de conducere să faciliteze obţinerea frauduloasă de către aceasta şi fratele ei a documentelor. El a fost prins în flagrant când prima 10.000 de euro din suma cerută.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând din 15 martie, a inculpatului Victor Daniel Popescu, agent de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (D.G.P.M.B.) – Secţia 21, pentru ctrafic de influenţă.

”La data de 14 martie 2023, inculpatul Popescu Victor-Daniel, în calitatea menţionată mai sus, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 15.000 de euro pentru a-şi trafica influenţa pe care ar fi pretins că o are asupra unor funcţionari publici, însărcinaţi cu eliberarea permiselor de conducere, promiţând cu aceeaşi ocazie că îi va determina pe aceştia să faciliteze obţinerea în mod fraudulos, de către aceasta şi fratele ei, a documentelor respective”, arată DNA, joi, într-un comunicat de presă.

În acest context, Popescu ar fi primit, miercuri, de la persoana respectivă suma de 10.000 de euro, reprezentând o primă tranşă din suma pretinsă iniţial, fiind prins în flagrant.

Lui Popescu i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Joi, el urmează să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI