Cod roșu de vând în România: Mesaj RO-Alert în zonele vizate

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă din zonele vizate de cod roşu de intensificări ale vântului au transmis, luni, mesaje de avertizare pentru populaţie.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod roşu de vânt puternic, valabil din data de 28 martie, ora 02.00, până în 28 martie, ora 14.00. Rafalele vor depăşi 140 km pe oră.

Potrivit ANM, la altitudini de peste 1.800 de metri, în Carpaţii Meridionali vor fi intensificări ale vântului în perioada 28 martie, ora 02.00 – 28 martie, ora 14.00, fiind emis cod roşu.

Rafalele vor depăşi 140 km/oră.

La nivelul judeţului Sibiu sunt vizate 22 de localităţi: Arpaşu de Jos, Cârţişoara, Cârţa, Porumbacu de Jos, Avrig, Racoviţa, Turnu Roşu, Tălmaciu, Boiţa, Cisnădie, Sadu, Râu Sadului, Răşinari, Poplaca, Orlat, Gura Râului, Sălişte, Tilişca, Poiana Sibiului, Jina, Miercurea Sibiului, Sibiu.

Luni, la ora 18.00 a fost emis un mesaj RO-Alert, referitor la codul roşu de vant puternic în zona de munte la altitudine de peste 1800 m, în judeţele Sibiu şi Vâlcea.

Pompierii recomandă evitarea deplasărilor la munte pe durata avertizării meteorologice. De asemenea, dacă vântul este puternic, întreruperea oricărei activităţi desfăşurată în aer liber şi adăpostirea în imobile sau spaţii închise, care să  asigure protecţia;

Totodată, parcarea autoturismelor se va face în zone ferite, la distanţă de copaci, stâlpi de electricitate sau alte obiecte, iar dacă vă aflaţi în autovehicul, trebuie să vă îndepărtaţi, pe cât posibil, de zona în care vântul suflă cu putere şi să rămâneţi în interiorul acestuia, purtând centura de siguranţă.

 

 

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI