Nicolae Ciucă: Avem nevoie de instrumente financiar-bancare capabile să vină în completarea fondurilor europene pentru cei care vor să investească

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit marţi, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii Asociaţiei Române a Băncilor.

Premierul a prezentat oportunităţile generate de fluxurile financiare importante, în contextul în care România beneficiază în următorii şase ani de aproape 80 de miliarde de euro – fonduri europene din Cadrul Financiar Multi-anual şi PNRR, iar o atenţie specială a fost acordată unor domenii-cheie pentru dezvoltarea ţării noastre, precum energie, agricultură, IT&C. Şeful Executivului a precizat că avem nevoie de instrumente financiar-bancare capabile să vină în completarea fondurilor europene pentru cei care vor să investească.

Potrivit Guvernului, participanţii au evidenţiat evoluţia bună a sistemului bancar, care se bucură de stabilitate şi lichiditate peste media europeană.

”Premierul a prezentat oportunităţile generate de fluxurile financiare importante, în contextul în care România beneficiază în următorii şase ani de aproape 80 de miliarde de euro – fonduri europene din Cadrul Financiar Multi-anual şi PNRR. O atenţie specială a fost acordată unor domenii-cheie pentru dezvoltarea ţării noastre, precum energie, agricultură, IT&C”, afirmă Executivul.

“Antreprenorii români, fermierii, industria alimentară şi sistemul energetic au nevoie de finanţare pentru a se putea dezvolta. Competitivitatea economiei româneşti depinde de creşterea performanţei şi eficienţei tehnologiilor folosite, inclusiv pentru exploatarea materiilor prime de care noi dispunem. Pentru a reuşi acest lucru, avem nevoie de instrumente financiar-bancare capabile să vină în completarea fondurilor europene pentru cei care vor să investească. Astfel consolidăm creşterea economică înregistrată anul trecut şi generăm linii noi de dezvoltare economică, pentru ca mediul de afaceri să prospere şi să poată profita de piaţa unică europeană, pe care nu poate pătrunde fără capital şi tehnologii performante”, a afirmat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

Reprezentanţii ARB au confirmat disponibilitatea de a contribui la dezvoltarea mediului antreprenorial şi de a facilita accesul la produsele şi serviciile bancare tuturor cetăţenilor, extinzând nivelul digitalizării şi derulând noi campanii de educare financiar-bancară. La întâlnire au mai participat ministrul Finanţelor, Adrian Câciu şi ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, menţionează Guvernul.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI