Acuzaţiile penale împotriva lui Alec Baldwin au fost retrase în cazul incidentului fatal din timpul filmărilor în care a fost implicat

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Procurorii din statul New Mexico au renunţat la acuzaţiile penale împotriva actorului Alec Baldwin în cazul incidentului tragic din 2021 când directorul de imagine Halyna Hutchins a fost împuşcată mortal pe platoul de filmare al peliculei western „Rust”, au anunţat joi avocaţii lui Baldwin, relatează „The Guardian” şi Reuters.

ABC News şi CNN au anunţat joi că procurorii din New Mexico au renunţat la acuzaţiile împotriva lui Baldwin, iar la scurt timp după aceea, avocaţii lui Baldwin, Luke Nikas şi Alex Spiro, au confirmat şi au declarat într-un comunicat că sunt „mulţumiţi” de decizia de respingere a cazului. „Încurajăm o investigaţie adecvată asupra faptelor şi circumstanţelor acestui accident tragic”, au adăugat ei.

Vestea a sosit în aceeaşi zi în care Alec Baldwin şi alţi membri ai distribuţiei au reluat filmările pentru „Rust” în Montana, potrivit companiei de producţie. 

La 21 octombrie 2021, în timpul unor repetiţii, Alec Baldwin, în vârstă de 65 de ani, a îndreptat un pistol Colt .45 spre Halyna Hutchins, dar arma s-a descărcat, ucigând-o pe directoarea de imagine şi rănindu-l pe regizorul Joel Souza.

Alec Baldwin a fost pus sub acuzare în luna ianuarie pentru două capete de acuzare de omor prin imprudenţă în legătură cu moartea Halynei Hutchins şi rănirea lui Souza. Actorul a fost acuzat că a dat dovadă de o nepăsare „nesăbuită” faţă de regulile de siguranţă.

Baldwin a declarat că arma s-a descărcat accidental. El a spus în repetate rânduri că a fost informat de membrii echipei că arma nu era încărcată şi a insistat, de asemenea, că nu a apăsat pe trăgaci. El susţine că i s-a spus că revolverul era un „pistol rece”, un termen din industria filmului care înseamnă că era fie neîncărcat, fie conţinea cartuşe false.

În februarie, Baldwin a pledat nevinovat şi acceptase condiţiile impuse de instanţă pentru a termina filmările la pelicula cu buget redus, precum şi interdicţia de a folosi arme şi de a consuma alcool. Tot atunci, procurorii au redus gravitatea acuzaţiilor, micşorând potenţiala pedeapsă cu închisoarea.

În octombrie, Baldwin soluţionase pe cale amiabilă un proces cu soţul Halynei Hutchins, Matt Hutchins, printr-o înţelegere care l-a făcut pe Hutchins producător executiv al filmului.

Anchetatorii nu au reuşit să stabilească cum au ajuns gloanţele reale în platou.

Primul asistent de regie, Dave Halls, a fost condamnat luna trecută la o pedeapsă cu suspendare, după ce a pledat vinovat de folosirea neglijentă a unei arme letale. Procurorii declaraseră că acesta era responsabil pentru siguranţa pe platou.

Armurierul filmului, Hannah Gutierrez-Reed, se confruntă, de asemenea, cu acuzaţii de omor prin imprudenţă şi a pledat „nevinovat”.

Baldwin a negat responsabilitatea în acest incident, susţinând că Gutierrez-Reed nu a verificat cartuşele şi că Halls i-a spus în mod greşit că revolverul era un „pistol rece”.

Gutierrez-Reed a pus împuşcăturile pe seama altor factori, inclusiv un posibil sabotaj, lipsa de pregătire a lui Baldwin şi faptul că Halls şi Baldwin nu i-au cerut verificări suplimentare. Avocaţii ei, Jason Bowles şi Todd Bullion, au declarat, joi, într-un comunicat că se aşteaptă ca la finalul acestui proces şi clienta lor să fie exonerată.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI