Detalii despre încoronarea regelui Charles. Regina Camilla va purta două ţinute simbolice la ceremonie

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Regina Camilla va purta o ţinută foarte simbolică la încoronarea lui Charles al III-lea pe 6 mai: o rochie îmbrăcată de regina Elizabeth a II-a în timpul propriei încoronări în 1953.

Conform tradiţiei, ca şi soţul ei, regele Charles al III-lea, ea va avea două ţinute pentru ceremonie: „Robe of State”, purtată la sosirea la Westminter Abbey, şi „Robe of Estate”, pentru plecare.

„Robe of State” din catifea purpurie purtată de Camilla a fost concepută în 1953 special pentru încoronarea reginei Elizabeth a II-a. Desigur, s-au făcut ajustări pentru ca regina să o poată purta.

„Robe of Estate” este o creaţie imaginată de Royal School of Needlework, o renumită şcoală de broderie din Londra. Ţinuta a fost apoi concepută de Ede & Ravenscroft, cei mai vechi croitori din capitala britanică.

Pe reţelele de socializare ale familiei regale au fost publicate imagini cu aceste două ţinute, pe care a fost brodată monograma Camillei, precum şi simboluri care amintesc de ataşamentul ei faţă de natură şi care evocă dragostea.

Încoronarea regelui Charles al III-lea va avea loc pe 6 mai. Desfăşurat la Westminster Abbey, acest eveniment regal va avea loc la aproape 70 de ani de la încoronarea reginei Elizabeth a II-a pe 2 iunie 1953.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI