Ciucă: Discuţiile cu privire la impozitarea progresivă ar putea fi reluate cel mai degrabă anul viitor

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă a declarat luni că discuţiile cu privire la impozitarea progresivă ar putea fi reluate cel mai degrabă anul viitor, iar despre impozitul pe venitul global a arătat că orizontul de timp este dat de capacitatea de introducere a sistemului digitalizat în MInisterul de Finanţe.

 

Referitor la impozitul pe venitul global, preşedintele PNL a afirmat că ”orizontul de timp este dat de capacitatea de introducere a sistemului digitalizat în interiorul Ministerului de Finanţe în astfel încât toate instituţiile care gestionează finanţele să poată să aibă o imagine clară asupra constituirii venitului global”. ”Fără un astfel de sistem, discuţiile despre impozitarea progresivă, în momentul de faţă, sunt fără susţinere tehnică”, a menţionat Ciucă la Parlament.

El a arătat că un sistem integrat digitalizat cu o bază de date coerentă şi completă nu există în prezent.

”Din păcate, sunt încă instituţii unde se ţine această evidenţă în registre, motiv pentru care, deşi punctual sunt anumite locaţii s-a reuşit digitalizarea este cu mult mai mult decât atât, iar procesul durează după cum ştiţi. Am încercat să rezolvăm problema cu factura electronică, de la sistemul de bussines la Guvern, Guvern la Guvern, business la business. De asemenea, radarul mărfurilor. Pentru toate aceste elemente este nevoie de un sistem digitalizat integrat complet care cu adevărat să dea imaginea reală”, a afirmat premierul.

Premierul a mai spus: ”Am pornit acest sistem, este pornit. Din discuţiile pe care le-am avut durează de la 9 la 12 luni”. Ciucă a precizat că discuţiile cu privire la impozitarea progresivă ar putea fi reluate anul viitor. ”Cel mai degrabă anul viitor”, a confirmat premierul.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI