Volodimir Zelenski nu are voie să țină un discurs în timpul finalei Eurovision

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski nu va putea vorbi prin mesaj video în timpul finalei Eurovision Song Contest, a declarat joi organizatorul concursului cântecului european.

 „Solicitarea domnului Zelenski de a se adresa publicului la Eurovision Song Contest, deşi făcută cu intenţii lăudabile, din păcate nu poate fi acceptată, deoarece ar încălca regulile evenimentului”, a declarat Uniunea Europeană de Radiodifuziune (EBU), care organizează competiţia.

„Unul dintre pilonii competiţiei este caracterul apolitic al evenimentului. Acest principiu interzice declaraţiile politice sau similare în timpul competiţiei”, a explicat EBU.

Competiţia se desfăşoară anul acesta la Liverpool (nordul Angliei). Marea Britanie s-a oferit să găzduiască Eurovision în locul Ucrainei, câştigătoare anul trecut, din cauza invaziei ruse.

Finala, care va avea loc sâmbătă şi în care vor concura 26 de ţări, anunţă un omagiu Ucrainei, cu prezenţa a unsprezece artişti ucraineni pe scenă, inclusiv Kalush Orchestra, câştigătoarea de anul trecut, a declarat EBU.

Clipurile video difuzate în cursul serii vor prezenta diferite locuri din ţară.

Liverpool a dezvăluit, de asemenea, un monument „simbol al speranţei” pentru Ucraina, o statuie de aluminiu a unui bărbat care ţine în mână o carte din care scapă un porumbel cu un steag ucrainean.

Ea urmează să fie instalată la Strawberry Field, grădina din jurul orfelinatului Armatei Salvării făcut celebru de un cântec din repertoriul trupei The Beatles. Monumentul va fi trimis în Ucraina când pacea va reveni.

Rusia a fost exclusă din competiţie, ca şi în ediţia din 2022.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI