Fost ministru al Educației: Sistemul de învăţământ a fost permanent ultimul trimis pe listă. Profesorii se simt acum în situaţia să se fi umplut paharul

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Fostul ministru al Educaţiei Ecaterina Andronescu afirmă luni despre greva generală din educaţie că sistemul de învăţământ a fost permanent ultimul trimis pe listă iar profesorii se simt acum în situaţia să se fi umplut paharul.

Fostul ministrul al Educaţiei a declarat în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News, că sistemul de educaţie a fost ultimul pe listă şi a amintit de prorogarea acordării drepturilor salariale profesorilor.

”Sistemul de învăţământ a fost permanent ultimul trimis pe listă”, a afirmat ea. 

Ea a arătat că prorogare vine după o altă nenorocire trăită de profesori, şi anume legea cu majorarea cu 50% a salariilor, care a fost prorogată până a fost anulată. ”Profesorii se simt acum în situaţia să se fi umplut paharul”, a arătat ea. 

”Aceste lucruri cumulându-se am ajuns la acest moment, au declarat grevă într-un moment vulnerabil pentru ţară”, a afirmat Andronescu. 

”Ce ar fi putut să nu ne aducă aici ar fi fost un mai mare respect pentru profesori”, a spus Andronescu, adăugând că s-au elaborat legile învăţământului, iar sindicatele sunt nemulţumite deci nu a fost parte la această negociere, deci altă supărare.

”Legea învăţământului avea statutul personalului didactic care acum a ajuns un capitol în legile educaţiei. Nu putem să avem o lege statutul perosonalului didactic în care să stabilim drepturi şi obligaţii?”, a mai arătat fostul ministru. 

Ecaterina Andronescu a arătat: ”Constatăm că autoritatea profesională a dascălulului a fost permanent amputată iar profesorul se simte în situaţia de a nu mai face faţă acestei generaţii din şcoli care nu mai seamănă cu cele de acum 10, 20 de ani”. 

Fostul ministru a arătat că speră să găsească decidenţii o soluţie la această criză din educaţie pentru că sunt 2,2 milioane elevi şi aproape 215.000 de profesori, astăzi, împreună într-o suferinţă.

 

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI