Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier: Noi suntem de multă vreme de părere că locul României este în Spaţiul Schengen

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Preşedintele Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier a declarat miercuri, la Palatul Cotroceni, că ei sunt de multă vreme de părere că locul României este în Spaţiul Schengen şi că este conştient de faptul că în România există o mare aşteptare în ceea ce priveşte statutul de membru deplin în Schengen.

”Sunt conştient de faptul că în România există o mare aşteptare în ceea ce priveşte statutul de membru deplin în Schengen. Ştiţi şi părerea guvernului federal, noi suntem de multă vreme de părere că locul României este în Spaţiul Schengen şi pot să vă asigur că sprijinul nostru de a-i convinge şi pe aceea care în acest moment stau deoparte că va continua sprijinul nostru”, a spus prşeedintele Germaniei.

Frank-Walter Steinmeier a mai spus că prietenia dintre Germania şi România este una care a crescut în 30 de ani de bune relaţii care îi leagă, atât politic cât şi economic şi cultural. 

”Oamenii din ţara dvs s-au ridicat cu trei decenii în urmă cu succes împotriva unui regim opresiv şi au luptat cu dificultate şi curaj pentru democraţie şi libertate şi vă asigur că nu doar eu, personal, ci chiar şi mulţi alţi germani au în continuare respect pentru acest lucru”, a mai spus preşedintele Germaniei. 

El a apreciat cooperarea economică dintre cele două state. ”Este foarte important pentru mine să mă refer la această într-adevăr excelentă colaborare atât în UE cât şi în NATO. Pentru noi este un parteneriat de încredere şi solid, care în aceste vremuri ale războiului de agresiune a Rusiei împotriva Ucrainei este mai important”, a arătat el. 

 

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI