EURO 2024: România a fost învinsă de Belgia cu 0-2

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Naţionala României a fost învinsă de selecţionata Belgiei cu scorul de 2-0 (1-0), sâmbătă seara, pe Cologne Stadium din Koln, în Grupa E a Campionatului European de fotbal – EURO 2024, găzduit de Germania.

Belgia a câştigat meritat, prin golurile marcate de Youri Tielemans (2) şi Kevin De Bruyne (80).

Practic meciul a început de la 1-0 pentru \”\”diavolii roşii\”\”, care au marcat după numai 74 de secunde, prin Tielemans, după o minge aşezată de Lukaku.

Tricolorii au replicat rapid, însă Casteels a respins peste transversală lovitura de cap a lui Drăguşin (5).

Belgia, mult mai inspirată decât în meciul de debut (0-1 cu Slovacia), a dominat clar ostilităţile şi şi-a creat numeroase ocazii de gol.

Lukaku s-a întors de lângă Burcă, dar Bancu a salvat golul (13). Niţă a respins în corner la şutul lui Lukebakio (18), după o acţiune a lui De Bruyne. Vertonghen (19) a reluat din 10 metri peste poartă. Niţă a avut o intervenţie acrobatică (31) la şutul lui Doku la colţul scurt.

România a reuşit la un moment dat să iasă din propria jumătate, să se elibereze de presiunea pusă de echipa lui Domenico Tedesco, iar Man a avut un şut de la 20 de metri (37), fără emoţii pentru Casteels.

Tricolorii au început mai curajos repriza secundă şi Man l-a testat din nou pe Casteels (46). Mihăilă (48) a plecat pe un contraatac şi a încercat să finalizeze din poziţie bună, dar a şutat complet greşit cu stângul.

Belgia nu s-a lăsat impresionată de acţiunile echipei României şi a creat în continuare pericol, prin remarcabilul Kevin De Bruyne, la un nivel net superior faţă de cel din meciul anterior. Playmaker-ul lui Manchester City a şutat de două ori din afara careului, prima oară puţin alături (52), iar apoi Niţă a reţinut (55).

Mihăilă a mai avut o încercare la poarta adversă (57), dar la fel de imprecisă.

Niţă a fost la post la reluarea lui Lukaku (59), din 6 metri, la centrarea lui De Bruyne.

O mare şansă a avut Raţiu, care s-a demarcat în careul belgian, dar a fost deposedat in extremis de Vertonghen (59). Ocazia aceasta a înfuriat \”\”diavolii roşii\”\”, care au ratat prin Doku (63), şut în plasa laterală, iar apoi au avut un gol anulat (VAR): Lukaku a fost lansat de De Bruyne şi a marcat la colţ, dar reluările au relevat un ofsaid milimetric.

Niţă a fost providenţial la şutul din întoarcere al lui Lukaku (66), după care Man a ratat o ocazie uriaşă de a egala: a scăpat spre poartă şi a tras în Casteels cu dreptul (68).

Defensiva României, care a rezolvat multe situaţii complicate, a cedat lamentabil la o degajare a portarului Casteels (80) – De Bruyne a ţâşnit de lângă fundaşii centrali şi a marcat pe lângă Niţă, asigurând victoria Belgiei.

Belgia a mai avut ocazii mari prin Trossard (82), care a pasat în faţa porţii la Lukaku, dar Burcă a respins.

Alibec a fost aproape de golul de onoare, şutând de lângă Faes, dar Casteels a respins (85).

Lukaku a mai ratat o ocazie mare de gol, Niţă respingând şutul din unghi al starului de la AS Roma (89).

Cu acest rezultat şi după victoria Ucrainei în faţa Slovaciei (2-1), toate cele trei echipe din grupă au câte trei puncte şi totul se va decide în ultima etapă, pe 26 iunie, când vor avea loc meciurile Slovacia – România (Frankfurt, 19:00) şi Ucraina – Belgia (Stuttgart, 19:00). România este încă lider, cu 3-2 la golaveraj (urmată de Belgia, cu 2-1).

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI