Societăţile nonprofit care oferă servicii gratuite pentru spitale, scutite de TVA

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Este vorba despre servicii de construire, reabilitare, modernizare de unităţi spitaliceşti, prestate către societăţi deţinute integral de entităţi nonprofit înscrise în Registrul public organizat de ANAF.

Societăţile nonprofit care oferă servicii gratuite pentru spitale vor fi scutite de TVA, potrivit unei legi pe care a promulgat-o joi, 27 iunie, președintele Klaus Iohannis.

Această lege aprobă Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare, potrivit Agerpres.

Serviciile ce pot duce la scutirea de TVA

Conform actului normativ, este vorba despre servicii de construire, reabilitare, modernizare de unităţi spitaliceşti, prestate către societăţi deţinute integral de entităţi nonprofit înscrise în Registrul public organizat de ANAF.

Scutirea de TVA poate fi acordată dacă serviciile achiziţionate de către aceste societăţi sunt puse gratuit la dispoziţia unităţilor spitaliceşti din reţeaua publică de stat sau sunt destinate unităţilor spitaliceşti deţinute şi exploatate de către aceste societăţi.

Pentru scutirea de TVA trebuie să fie îndeplinite cumulativ câteva condiţii. Una dintre acestea este să nu îşi schimbe destinaţia de unităţi spitaliceşti. În plus, atât unităţile spitaliceşti cât şi părţile sociale deţinute de entităţile nonprofit în cadrul societăţilor care deţin astfel de unităţi spitaliceşti, trebuie să nu fie înstrăinate către entităţi private timp de 20 de ani de la data aplicării scutirii de TVA.

De asemenea, profitul obţinut trebuie să fie reinvestit pentru dezvoltarea unităţilor spitaliceşti în cauză sau pentru prestarea de servicii medicale cu titlu gratuit pentru persoanele defavorizate, stabilite conform procedurilor interne.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI