Ministerul Educaţiei: 9.193 de elevi prezenţi la proba de Limbă maternă a Evaluării Naţionale

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Ministerul Educaţiei anunţă că 9.193 de elevi au fost prezenţi la proba de Limbă şi literatură maternă a Evaluării Naţionale, desfăşurată vineri, nefiind înregistrat niciun caz de eliminare.

„Au fost prezenţi 9.193 de elevi (95,1%) din totalul celor 9.667 de elevi înscrişi pentru susţinerea acestei probe. S-au înregistrat 474 de absenţi. Niciun elev nu a fost eliminat”, se precizează într-o informare transmisă sâmbătă de Ministerul Educaţiei.

Conform aceleiaşi surse, primele rezultate vor fi afişate atât în centrele de examen, cât şi pe pagina evaluare.edu.ro, în data de 3 iulie, până la ora 14,00.

În conformitate cu prevederile GDPR, comunicarea rezultatelor obţinute se va face anonimizat, prin coduri individuale care înlocuiesc numele şi prenumele, distribuite elevilor la prima probă.

Contestaţiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice în zilele de 3 iulie (în intervalul orar 16,00-19,00) şi 4 iulie (în intervalul orar 8,00-12,00).

„Elevii care depun/transmit contestaţiile completează, semnează şi depun/transmit şi o declaraţie-tip în care se menţionează că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Documentele sunt semnate şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai elevilor minori”, se mai menţionează în informarea transmisă de Ministerul Educaţiei.

Rezultatele finale vor fi afişate în ziua de marţi, 9 iulie.

AGERPRES

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI