Alegeri 2024: Coaliția de guvernare a stabilit datele pentru prezidențiale și parlamentare

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Românii vor fi chemați trei duminici consecutive la urne. Alegerile prezidențiale vor avea loc pe 24 noiembre și 8 decembrie, iar cele parlamentare pe 1 decembrie.

Coaliția de guvernare a stabilit ca datele alegerilor prezidențiale să fie programate pe 24 noiembre și 8 decembrie, iar cele pentru alegerile parlamentare pe 1 decembrie.

„Astfel, ţinând cont şi de opiniile exprimate de celelalte formaţiuni politice, reprezentanţii Coaliţiei au fost în consens în ceea ce priveşte organizarea alegerilor prezidenţiale, după cum urmează: primul tur în data de 24 noiembrie, al doilea tur în data de 8 decembrie. De asemenea, s-a ajuns la un numitor comun pentru organizarea alegerilor parlamentare în data de 1 decembrie”, a anunţat PNL.

Discuții la Palatul Victoria

Premierul Marcel Ciolacu, alături de cei doi vicepremieri, social-democratul Marian Neacşu şi liberalul Cătălin Predoiu, vor prezenta concluziile discuţiilor pe această temă avute, luni şi marţi la Palatul Victoria, cu liderii partidelor politice.

Liberalii insistă pentru desfăşurarea acestor alegeri la termen, în timp ce social-democraţii le cer să fie respectată înţelegerea iniţială, care implica devansarea scrutinului în luna septembrie.

Vicepreşedinte al PSD, Mihai Tudose atrage atenţia că accentul ar trebui pus pe actul de guvernare.

„Cred că şi coaliţia de mâine ar trebui să aibă ca scop problemele guvernamentale. Din punct de vedere al deciziilor politice comune comportamentul în ultimul timp, cel puţin în ceea ce mă priveşte, nu mă face foarte optimist în ceea ce priveşte relaţia de încredere. Eu nu cred că se rupe guvernarea acum, în ultimele luni n-o se rupă coaliţia. Relaţia politică este altceva”, a spus acesta Mihai Tudose, citat de Politica Românească.

Ministrul liberal al Culturii apreciază că în şedinţa coaliţiei se va concluziona că alegerile prezidenţiale trebuie să se desfăşoare la termen.

Într-o postare pe o reţea de socializare, Raluca Turcan a menţionat că, potrivit sondajelor, peste 50% dintre români vor un preşedinte de dreapta şi doar puţin peste 20 de procente ar prefera unul de stânga.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI