ALERTĂ METEO! COD GALBEN DE CANICULĂ ÎN JUMĂTATE DE ȚARĂ

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică, 1 august, o avertizare Cod Galben pentru temperaturi extrem de ridicate, caniculă locală și disconfort termic accentuat pentru aproape jumătate de țară. 

Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică, 1 august, o avertizare Cod Galben pentru temperaturi extrem de ridicate, caniculă locală și disconfort termic accentuat în Banat, Crișana, Maramureș, vestul Transilvaniei, jumătatea de vest a Olteniei și nord-estul Moldovei. Avertizarea este valabilă pentru zilele de duminică și luni.

Imagine

În zilele următoare, se așteaptă temperaturi extrem de ridicate în majoritatea regiunilor, cu vreme călduroasă și chiar caniculară în după-amiezi, în special în vestul și sud-vestul țării.

Avertizarea Cod Galben peste pentru zilele de 1 şi 2 septembrie iar fenomenele vizate sunt temperaturi deosebit de ridicate, local caniculă şi disconfort termic ridicat.

Afectate de Codul Galben sunt Banat, Crişana, Maramureş, vestul Transilvaniei, jumătatea de vest a Olteniei şi nordestul Moldovei.

”În Banat, Crişana, Maramureş, vestul Transilvaniei, jumătatea de vest a Olteniei şi nord-estul Moldovei se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru începutul lunii septembrie (7…10 grade peste mediile multianuale), precizează ANM. Local va fi caniculă şi disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi”, arată ANM.

Temperaturile maxime vor fi în general de 32…35 de grade, mai arată ANM.

”În zilele viitoare temperaturi deosebit de ridicate se vor înregistra în majoritatea regiunilor, iar vremea va fi călduroasă, chiar caniculară în timpul după-amiezilor, mai ales în vestul şi sud-vestul teritoriului”, subliniază ANM în comunicat.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI