O GRĂDINIŢĂ ŞI O ŞCOALĂ DIN ROMÂNIA PREMIATE DE COMISIA EUROPEANĂ PENTRU PREDARE INOVATOARE

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

O grădiniţă şi o şcoală din România au fost premiate de Comisia Europeană pentru predare inovatoare, în cadrul European Innovative Teaching Award, a informat joi Ministerul Educaţiei.

Grădiniţa „Ciupercuţa” din Sectorul 4 al Capitalei a câştigat premiul la categoria „Educaţia şi îngrijirea copiilor preşcolari” pentru proiectul „Amazing Children, Amazing Nature” (ACAN), iar Şcoala Gimnazială Specială din Paşcani a fost laureată la categoria „Învăţământ secundar” pentru proiectul „Art therapy for Autism”.

Premiul pentru predare inovatoare, creat în 2021, sunt oferite pe baza a patru criterii: metodologii utilizate, medii de inovare, rolul profesorilor, impact şi rezultate.

Potrivit Ministerului Educaţiei, premiul recunoaşte contribuţia Programului Erasmus+ la Spaţiul European al Educaţiei şi importanţa cooperării şi a creării de reţele între şcolile din întreaga Europă. În 2024, tema centrală a fost „Bunăstarea în şcoală”, reflectând eforturile educaţionale care contribuie la crearea unui mediu şcolar sănătos şi incluziv.

AGERPRES

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI