MIZA ASCUNSĂ A RESPINGERII CANDIDATURII DIANEI ȘOȘOACĂ LA PREZIDENȚIALE, DEMASCATĂ DE SENATOAREA NICOLETA PAULIUC

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Într-o recentă postare pe rețelele sociale, senatoarea Nicoleta Pauliuc a abordat un subiect controversat care a stârnit reacții în rândul opiniei publice: decizia Curții Constituționale a României (CCR) de a interzice candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale.

Decizia CCR de a-i interzice Dianei Șoșoacă accesul în cursa pentru titlul suprem în stat a fost determinată de votul a patru judecători propuși de Partidul Social Democrat (PSD) și unul de Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR), iar senatoarea Pauliuc a subliniat că scopul acestei decizii ar fi favorizarea lui George Simion, liderul Partidului AUR, cu scopul de a-l aduce în turul II al alegerilor prezidențiale, și, astfel, să faciliteze câștigarea alegerilor de către Marcel Ciolacu. 

Pauliuc argumentează că această mișcare are rădăcini în strategia politică a PSD, care ar căuta să formeze o alianță cu AUR și UDMR într-o guvernare viitoare.

 
 

Senatoarea subliniază că, deși consideră că Diana Șoșoacă reprezintă o amenințare pentru democrația românească și nu ar trebui să aibă un rol în legislativ, recunoaște totuși dreptul acesteia de a candida, având în vedere că nu există restricții legale care să nege acest drept. 

Nicoleta Pauliuc caracterizează demersurile PSD drept o amenințare la adresa statului de drept. Ea afirmă că decizia CCR reflectă o viziune autoritară a PSD, care se străduiește să devină un partid unic în România. Aceasta face o paralelă între acțiunile actualilor lideri și precedentul guvernului Victor Ponta, când votul din Diaspora a fost limitat, evidențiind astfel o continuitate a comportamentului centralizat și a disprețului față de voința alegătorilor.

 
 

Senatoarea Pauliuc își exprimă convingerea că, în ciuda manevrelor de putere ale PSD, alegerile viitoare vor aduce, inevitabil, o confruntare între candidatul PNL, Nicolae Ciucă, și cel al PSD, Marcel Ciolacu, iar PSD va fi înfrânt în cadrul acestei confruntări.

Termenul pentru depunerea candidaturilor pentru Alegerile Prezidențiale s-a încheiat. Lista celor care ne vor cere votul în noiembrie

„Patru judecători CCR propuşi de PSD şi un judecător al Curţii Constituţionale propus de UDMR au decis că Diana Şoşoacă nu are dreptul să candideze la funcţia de Preşedinte al României.
Scopul evident este acela de a-i maximiza şansele lui George Simion să intre în turul II al prezidenţialelor, acesta fiind singurul candidat care poate fi învins de preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.
Mai mult, devine evident că PSD plănuieşte o guvernare alături de AUR şi UDMR după alegerile parlamentare şi prezidenţiale.
Eu cred că doamna Şoşoacă este un personaj profund toxic pentru democraţia românească şi că nu ar trebui să ne reprezinte nici în Legislativul de la Bucureşti şi nici în Parlamentul European. În egală măsură, doamna în cauză are dreptul constituţional şi legal de a candida, nefiindu-i retrasă cetăţenia şi nefiind condamnată penal la pachet cu restrângerea unor drepturi.
Din această perspectivă, decizia CCR (pe filiera PSD – UDMR) este un grav atac la adresa statului de drept şi o dovadă clară că PSD nu se schimbă: vor toată Puterea, vor să devină partidul unic în România.
În ultima perioadă, #PNL a susţinut că PSD şi Marcel Ciolacu încep să deraieze. Avem astăzi confirmarea disperării acestor oameni care manifestă un dispreţ profund pentru democraţie şi care sunt dispuşi să facă orice pentru a-şi atinge scopul. În esenţă, ce au făcut acum este din aceeaşi categorie cu limitarea votului în Diaspora în 2014 de către Victor Ponta. Şi românii îşi dau seama de asta.
De ce le este frică nu vor scăpa. Chiar şi în aceste condiţii, turul II al prezidenţialelor va fi între candidatul PNL (Nicolae Ciucă) şi candidatul PSD (Marcel Ciolacu). Ca întotdeauna în ultimii 20 de ani, PeSeDiştii vor sfârşi înfrânţi. Iar acest lucru se va întâmpla cu largul lor concurs, pentru că ei nu înţeleg democraţia şi teama oamenilor faţă de reîntoarcerea Partidului Unic”, a scris Nicoleta Pauliuc pe pagina sa de Facebook.
 
 

Sursa: Realitatea Din PNL

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI