PARTIDELE CARE CANDIDEAZĂ LA PARLAMENTARE, INVITATE LA DISCUŢII DE CĂTRE ORGANIZAŢIILE DE TINERET ŞI STUDENŢEŞTI

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Organizaţii reprezentative ale studenţilor, tinerilor şi elevilor invită la discuţii partidele care candidează la alegerile parlamentare.

Discuţiile vor viza 14 priorităţi ale elevilor, studenţilor şi tinerilor, iar reprezentanţii partidelor vor fi invitaţi să semneze o scrisoare de angajament, prin care să îşi asume că vor implementa măsurile respective, dacă vor fi aleşi.

„Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), Consiliul Tineretului din România (CTR) şi Consiliul Naţional al Elevilor (CNE) au transmis astăzi, 08.10.2024, către partidele, coaliţiile politice şi candidaţii independenţi care au depus până în momentul de faţă listele de susţinători la Biroul Electoral Central pentru a candida la alegerile parlamentare o adresă şi o scrisoare de angajament, cu scopul de a programa cu aceştia discuţii pe baza celor 14 priorităţi ale elevilor, studenţilor şi tinerilor şi de a obţine asumări ferme că acestea vor fi integrate în programele politice şi implementate într-un potenţial mandat”, reiese dintr-un comunicat transmis de ANOSR.

Demersul face parte din campania „Noi ştim ce vrem, dar cine îşi asumă?”, iar prin discuţii cu candidaţii va fi reliefat interesul acordat de către aceştia beneficiarilor direcţi ai sistemului de învăţământ şi sectorului de tineret.

„Scrisoarea de angajament cuprinde cele 14 priorităţi şi propunerile specifice, iar candidaţii sunt invitaţi să aibă un dialog constructiv pe baza acestora şi să îşi asume prin semnătură că vor fi implementate, în cazul în care vor fi aleşi. Întrucât dorim să comunicăm în permanenţă publicului larg modul în care aceştia se raportează la problemele şi nevoile expuse de ANOSR, CTR şi CNE, am creat o secţiune dedicată pe website-ul nostru, pe care o vom actualiza constant în funcţie de întâlnirile care se vor desfăşura. De asemenea, în cadrul secţiunii respective vom prezenta şi concluziile discuţiilor purtate şi vom ataşa scrisorile de angajament semnate, în forma în care acestea au fost asumate de fiecare partid, coaliţie sau candidat independent care a dat curs invitaţiei”, menţionează sursa citată.

Astfel de adrese vor fi înaintate în continuare tuturor partidelor, coaliţiilor politice şi candidaţilor independenţi care se vor înscrie la alegerile parlamentare.

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) reuneşte studenţi din 19 centre universitare din întreaga ţară, din 31 de universităţi, atingând un număr de 125 organizaţii membre.

La nivel naţional, ANOSR este parte a Alianţei pentru o Românie Curată şi membră în Consiliul Tineretului din România. De asemenea, federaţia este reprezentantul legitim al studenţilor din România la nivel european, prin statutul de membru cu drepturi depline al Organizaţiei Europene a Studenţilor (ESU – European Students’ Union).

AGERPRES

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI