NICOLAE BĂNICIOIU, FOSTUL MINISTRU PSD AL SĂNĂTĂȚII, ACHITAT ÎN DOSARUL ȘPĂGII DE APROXIMATIV 800.000 DE EURO

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Nicolae Bănicioiu, fost ministru PSD al Sănătății în momentul tragediei din clubul „Colectiv”, a fost achitat de acuzația că are fi primit mită aproximativ 800.000 de euro. Decizia a fost luată pentru că, între timp, o parte din faptele s-au prescris, altele nu au existat.

Bănicioiu a fost achitat vineri de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul în care a fost trimis în judecată de DNA în 2021, fiind acuzat că a primit de la doi oameni de afaceri peste 3,90 de milioane de lei (aproximativ 800.000 de euro) pentru a-și folosi influența pentru numirea unor manageri de spital și pentru a aloca bani spitalelor cu care aceștia aveau contracte.

ÎCCJ a decis încetarea procesului pentru infracțiunea de trafic de influență, pe motiv că faptele s-au prescris. Pentru infracțiunea de luare de mită, Bănicoiu a fost achitat pe motiv că fapta nu există, chiar dacă instanța a decis, totuși, confiscarea unor sume de bani de la Bănicioiu.

Hotărârea ICCJ nu este definitivă.

Bănicioiu a fost trimis în judecată de DNA în decembrie 2021 pentru trafic de influență și luare de mită, iar o altă persoană a fost trimisă în judecată pentru complicitate la trafic de influență și complicitate la luare de mită.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI