ROMÂNIA, TOT MAI APROAPE DE ADERAREA LA SPAȚIUL SCHENGEN TERESTRU: CONSILIUL JAI ANALIZEAZĂ SITUAȚIA

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

În cadrul reuniunii Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI) de la Luxemburg, care va avea loc săptămâna viitoare, Președinția ungară a Consiliului UE va prezenta situația actuală privind aplicarea integrală a acquis-ului Schengen în Bulgaria și România. În același timp, Comisia Europeană va prezenta Barometrul Schengen, un raport bianual care analizează evoluțiile, amenințările și tendințele emergente din spațiul Schengen.

Miniștrii de interne se vor reuni pe 10 octombrie la Luxemburg pentru a face un bilanț al situației generale a spațiului Schengen. Comunicatul Consiliului reamintește că, la 30 decembrie 2023, s-a decis eliminarea controalelor la frontierele aeriene și maritime cu Bulgaria și România. Cu toate acestea, pentru a stabili data eliminării controalelor la frontierele terestre interne cu cele două țări, este necesară o altă decizie a Consiliului.

Aceste discuții și analize sunt cruciale pentru aderarea deplină a României la spațiul Schengen, un obiectiv major al politicii externe românești. Prezentarea situației actuale și a progreselor înregistrate de către Președinția ungară și Comisia Europeană poate influența pozitiv decizia finală a Consiliului privind eliminarea controalelor la frontierele terestre.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI