CREȘTEREA PREȚULUI LA CARNEA DE PUI ȘI PORC ÎNAINTE DE SĂRBĂTORI

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Carnea de pui și porc devin mai scumpe din cauza secetei și a gripei aviare, cu prețuri crescute și rezervări în creștere.

Carnea de pui se scumpește la finalul anului. Chiar înainte de Crăciun, carnea de pasăre se va vinde la prețuri mai mari și cu 13%. Majorarea vine după ce a crescut prețul furajelor din cauza secetei extreme care a acaparat România în această vară. Inclusiv focarele de gripă aviară reprezintă un motiv cheie în mai multe țări din Europa, spun specialiștii.

Un kilogram de carne pleacă din fermă cu un preț care pornește de la aproape 6 lei, însă la raft ajunge să aibă un preț aproape triplu. Nu numai carnea de pui se scumpește. Creșteri de prețuri sunt așteptate și la carnea de porc. Chiar dacă mai sunt două luni până la Ignat, a început deja rezervarea sau arvunirea porcilor care urmează să fie sacrificați. Cei care își fac deja planuri pentru masa de Crăciun au început deja să urmărească ofertele, pentru a fi siguri că fac alegerea cea mai bună, în condițiile în care producătorii spun că prețurile vor crește rapid pe măsură de ce apropie sărbătorile.

Sursa: Realitatea de Arges

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI