Exclusiv! Cei doi scafandri morți săptămâna trecută sunt victimele unei licitații ilegale

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Săptămâna trecută au decedat în dreptul stațiunii Eforie doi scafandri care făceau lucrări aferente proiectului de înnisipare a plajelor. Așa cum vă spuneam încă de la producerea tragediei, societatea care executa aceste lucrări nu avea autorizație din partea Centrului de Scafandri Constanța, instituție care este autoritate de control și avizare în domeniul scafandreriei în România, conform legislației. Astăzi am aflat detalii și mai grave.

În luna octombrie 2019 Centrul de Scafandri Constanța a atras atenția Apelor Române că orice lucrare ce presupune activități de scafandrerie se poate executa doar de către firme autorizate. În ciuda acestei atenționări, în luna ianuarie 2020 Apele Române au încheiat o licitație pentru proiectul de înnisipare a plajelor, ce presupunea și astfel de activități, fără a cere ca societățile ce încasează banii statului român să respecte legile statului român, adică fără a solicita în caietul de sarcini drept condiție ceea ce primise în scris de la Centrul de Scafandri.

Ca urmare, lucrările de scafandrerie au fost făcute de o firmă neautorizată și temerile expuse de instituția tutelară în domeniul scafandreriei s-au adeverit, din păcate. Doi oameni au murit săptămâna trecută executând fără autorizare lucrări subacvatice la Eforie.


Mai jos redăm întocmai mesajul transmis Apelor Române în octombrie 2019 de către Centrul de Scafandri, cu mențiunea că și Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța este de ani de zile în aceeași situație de ilegalitate.

Va urma

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI