București, Cluj și Ilfov, singurele zone din România care au mai rămas în scenariul roșu

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Bucureștiul, Clujul și Ilfovul sunt singurele zone din Romania unde se mențin în continuare restricțiile specifice scenariului roșu din cauza numărului mare de infectări la mia de locuitori.

Rata de infectare la nivel național este în scădere, astfel că joi, 22 aprilie, 11 județe au trecut în scenariul verde, cu o incidență sub 1,5 la mia de locuitori.

Județul Brașov este, începând de astăzi, în scenariul galben, după ce săptămâni la rând a raportat un număr de cazuri noi de infectari cu SARS-CoV-2 care l-au menținut în topul județelor cel mai grav afectate de pandemie.

Pănă joi, 22 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.039.998 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 959.126 de pacienti au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.989 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 150 de decese (91 bărbați și 59 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din România. 

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.168. Dintre acestea, 1.405 sunt internate la ATI. 

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI