S-au ridicat RESTRICȚIILE de weekend

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Alin Stoica – prefectul Capitalei a convocat, luni, Comitetul pentru Situații de Urgență, pentru a se ridica restricțiile de weekend. Noile măsuri se aplică începând de la ora 0.00.

Rata de incidență a infectărilor a scăzut, luni, sub 3,5 la mia de locuitori în București, ceea ce înseamnă ridicarea restricțiilor de weekend privind deplasările și programul magazinelor. Sălile de sport, de asemenea, se vor deschide.

„Restul măsurilor rămân în vigoare, cel puţin până incidenţa va scădea sub 3 la mie, ceea ce ne dorim cu toţii, pentru a putea să redeschidem sălile de spectacol, restaurantele, să avem o relaxare un pic mai mare. (…) Aplicabilitatea acestei hotărâri este începând cu ora 00,00 a zilei de mâine. (…) Pentru Paşte nu avem interdicţii suplimentare, sunt măsurile pe care le ştim cu toţii. În noaptea Paştelui este permisă deplasarea tuturor cetăţenilor care doresc să meargă la slujba de Înviere, în intervalul 22,00 – 5,00″, a menţionat prefectul Capitalei. 

„La coborârea incidenței sub 3,5 programul operatorilor economici se va desfășura până la orele 21.00 inclusiv în zilele de vineri, sâmbătă și duminică și tot în zilele de weekend vom putea circula până la orele 22.00 fără restricții. De asemenea, sălile de sport tip fitness vor putea funcționa. Acestea sunt modificările pe care le putem face la 3,5.

Aceste decizii sunt prevăzute deja în hotărârea de Guverna și în respectarea hotărârii de Guvern le luăm, însă, în continuare trebuie să respectăm măsurile celelalte de siguranță pentru ca rata de incidență să scadă din ce în ce mai mult”, a spus prefectul Capitalei.

„Evident, conform hotărârii de Guvern, dacă rata de infectare va crește, vom reveni la scenariul pe care îl avem astăzi. Având în vedere trendul scăzător destul de consistent din ultimele săptămâni, e puțin probabil să se schimbe de la o zi la alta. Tocmai de aceea există un buffer de 0,5 puncte procentuale, însă nu la 3,5 se va schimba, ci pe trendul urcător trebuie să știm că la rata de infectare de 4 se schimbă”, a mai declarat Alin Stoica.

Regulile stabilite inițial de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă au intrat în vigoare la sfârșitul lunii martie.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI