O nouă tranşă de vaccin Pfizer ajunge marţi în România. Cum vor fi împărțite cele aproape 700.000 de doze

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

 

România va primi marţi o nouă tranşă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 697.320 doze. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană şi vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni şi Cluj-Napoca, anunţă Comitetul Naţional de Coordonare a Vaccinării.

Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite după cum urmează:

– Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 340.470 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Braşov: 87.750 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Cluj: 93.600 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 87.750 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Craiova: 87.750 doze

Dozele aferente Centrelor Regionale de depozitare din Iaşi şi Timişoara vor fi stocate la Centrul Naţional de Stocare Bucureşti, urmând să fie distribuite la o dată ulterioară.

Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 5.122.709 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 4.279.531 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei, conform sursei citate.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, săptămânal, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI