Exclusiv! Româncă testată pozitiv la test PCR a putut pleca din România pe baza unui test negativ făcut la centrul de recoltare din Aeroportul Otopeni, centru neavizat de DSP, dar avizat printr-un…PROTOCOL

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Pe data de 16.04.2021 doamna Șalupa Camelia și-a făcut la clinica Polisano din Mediaș un test PCR pentru a putea pleca în Turcia. Testul PCR a ieșit pozitiv! În ciuda obligației de a nu părăsi domiciliul vreme de două săptămâni aceasta a venit în București, iar pe data de 19.04.2021 și-a făcut un test la clinica Milena Medical Center din incinta Aeroportului Otopeni. Testul de la acest centru (cel mai probabil un test antigen) i-ar fi ieșit negativ. Testele PCR nu dau greș. Oricum, doamna nu avea voie să părăsească domiciliul timp de două săptămâni. Acest articol nu este însă despre iresponsabilitatea unei persoane din România, ci despre lucruri mai grave: iresponsabilitatea unor instituții din România!

Centrul de recoltare din Otopeni nu este avizat de DSP

V-am spus în articolele precedente cum acest centru de testare din cel mai mare aeroport al României dă rezultatele la minut, deși producătorul testelor recomandă trecerea a 10-15 minute de la testare. V-am spus și cum conducerea Aeroportului Otopeni nu permite altor laboratoare să-și prezinte oferta de testare, laboratoare care au preț mai mic decât cei de la Milena Medical Center. E timpul să aflați ceva de-a dreptul terifiant: acest centru de recoltare NU este avizat de DSP. Mai mult, pe întreg teritoriul României cică DSP nu are dreptul să dea avize și să facă vreun control medical în aerogări și gări, fiindcă ar exista un Protocol din… 2010, încheiat între Ministerul Transporturilor și DSP, prin care orice aviz medical și orice control medical îl face în aeroporturi și gări Direcția Medicală din Ministerul Transporturilor. Nicăieri, în vreo lege ordinară sau organică nu se prevede că un “protocol” de acest tip anulează legile care dau dreptul DSP să dea avize și să întreprindă controale medicale pe întreg cuprinsul României!!! Nu au fost ele valabile “protocoalele” SRI neacoperite de lege, ci doar de o decizie a CSAT, darămite un “protocol” să fie peste lege în plină pandemie! Directorul DSP Ilfov ne-a comunicat că nu era treaba DSP să avizeze acel laborator, că exista… un protocol. Dacă vom întreba la toate aeroporturile din România și la toate gările din România vom afla oare că DSP-ul nu are voie să facă vreun control cu privire la respectarea regulilor medicale fiindcă există un …protocol… din 2010!!! Cum este posibil așa ceva? Legea dă dreptul DSP să avizeze și să controleze și nu o poate împiedica un protocol! În plus, nu suntem în 2010, ci la 11 ani distanță, între timp apărând o pandemie cum nu s-a mai văzut de 50 de ani încoace! Avem stare de urgență, avem stare de alertă și considerăm valabile “protocoale” din 2010?

Solicitare către premierul României

Solicităm premierului Florin Câțu să impună aplicarea de urgență a legilor țării pe aeroporturile și gările României, și nu a unor “protocoale”! Din cauza lipsei controlului legal a fost posibil să fie eliberate teste la minut pe Aeroportul Otopeni și a fost posibil ca cetățeni testați pozitiv Covid-19 prin metoda PCR să primească pe Aeroportul Otopeni teste negative Covid – 19 prin metoda antigen. Persoana prezentată în debutul articolului este doar un caz de pacient testat cu Covid-19 care a putut părăsi România pe baza unui test negativ făcut la un centru neavizat DSP din incinta unui aeroport românesc unde e valabil un “protocol” peste lege.

Contactată telefonic doamna Șalupa Camelia ne-a transmis: “Da, pe 16.04 am fost testată pozitiv. Dar ce voiați să fac, să pierd biletele de avion? Nu am stat izolată, da, nu mă iau după ei!”

VA URMA

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI