Exclusiv! Valiză cu 32 kg de heroină abandonată pe aeroportul Otopeni

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

În urmă cu patru luni, în plină pandemie, când circulația pe Aeroportul Otopeni era mult redusă, s-a petrecut un incident care ar fi trebuit să aibă consecințe majore: A fost depistată o valiză fără proprietar plină de heroină (circa 32 kg) pe una din benzile rulante de bagaje. Practic, cineva a intrat în România cu această cantitate, după ce a avut respectiva valiză în cala unui avion, dar nu a mai ridicat-o la sosire. Cazul este bizar, dar și mai bizar este altceva: nu s-a schimbat nimic pe Aeroportul Otopeni după această întâmplare!

Iată câteva detalii obținute azi:

  1. Valiza respectivă a ajuns în zona inferioară de rulare a bagajelor, la benzile 4 -5.
  2. În acea zonă nu există cotrol suplimentar la sosirea bagajelor, aceasta însemnând că nu există nici scannere, nici personal care să facă un control la o adică. De câini special dresați nici vorbă.
  3. Cei care au făcut acest transport au beneficiat de sprijin la control în țara de plecare și s-au bazat pe lipsa controlului la sosirea în România. Cunoșteau această breșă.
  4. În urma acestui incident în continuare la benzile 4-5 din Aeroportul Otopeni nu există control făcut de scannere sau de personal de securitate.

Se pune întrebarea câte sute, mii de kilograme de heroină au pătruns astfel pe cel mai mare aeroport al României. La alte întrebări sperăm să aflăm răspunsul curând. Au trecut patru luni de la acest incident. Poate unii au uitat de el sau poate și-au uitat îndatoririle. În zilele noastre de la benzile de bagaje din Aeroportul Otopeni se fură încă valize și nu sunt depistați hoții din cauza unui sistem de monitorizare deficitar. Nici asta nu știu cei care se ocupă de securizare în cel mai mare aeroport al țării. Din România se scot către Marea Britanie sacoșe de rafie pline cu cartușe de țigări, duse de cărăuși de câteva ori pe săptămână. Nici asta nu știu cei care se ocupă de monitorizare pe cel mai mare aeroport al țării. Ce să ne mai mirăm că vine heroină cu valiza?!…

Va urma

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI