Exclusiv! Ilegalitățile unui chestor din MAI

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Arestarea și trimiterea în judecată pentru delapidare de fonduri a adjunctului DGIA (structura de informații a Armatei) generalul Iulian Gherghe, nu a dat de gândit altor generali și chestori care comit ilegalități crase. Iată un caz și mai de neimaginat care îl are în centru pe chestorul Ion Peligrad, șeful Direcției Logistice din cadrul MAI.

Chestorul Peligrad a fost ani la rând șeful Direcției Logistice a Jandarmeriei Române. În acea calitate trebuia să transmită primăriei Capitalei și primăriilor de sector zonele în care nu se pot face construcții civile fiindcă sunt depozite cu muniție. Pe baza acelor note oficiale prevăzute de lege în preajma depozitelor de muniție ale Jandarmeriei nu trebuia permisă apariția de construcții civile. Se pare că ofițerul Peligrad și alți subalterni ai lui nu s-au achitat de acea obligație. Să se pronunțe procurorii… Ca urmare, în preajma Inspectoratului General al Jandarmeriei Române au apărut o mulțime de blocuri. În toamna lui 2020 chestorul Peligrad era deja pe o funcție mai mare, tot pe logistică… directorul Direcției Logistică din Ministerul de Interne. De data aceasta Peligrad putea decide pentru toate depozitele de muniție din țară ale unităților MAI. Dar omul știa că are o problemă la fostul loc de muncă, la Jandarmerie, și acea problemă trebuia acoperită sau trebuia să servească niște interese imobiliare. (vom reveni la acest capitol). Din postura de șef al Logisticii din MAI chestorul Peligrad a început să ceară Jandarmeriei Române desființarea depozitelor de muniție din incinta sediului central. În ciuda faptului că a fost înștiințat oficial că acele depozite sunt necesare obligatoriu pentru buna funcționare a Jandarmeriei, chestorul Peligrad a făcut presiuni, ajutat și de un secretar de stat din MAI, pentru dispariția depozitelor de muniție, justificând că au apărut în preajmă construcții civile. A uitat să adauge că prin neglijența lui în serviciu au apărut acele construcții, pe vremea când era șeful Logisticii la Jandarmerie. Într-o cârdășie de tipul grupărilor de crimă organizată chestorul Peligrad și un secretar de stat din MAI au cerut Jandarmeriei să-și mute muniția din depozitele de la sediul central din București, pentru a putea apărea la gardul acestei unități militare blocuri și vile. Sunt nenumărate adrese oficiale transmise de Jandarmerie care îi atrag atenția chestorului Peligrad că este ilegal să muți depozite de muniție indispensabilă acțiunilor Jandarmeriei, de dragul unor mahări imobiliari. Nici Peligrad, nici secretarul de stat, nici chiar ministrul Bode nu au ținut cont de acele adrese. Și mai grav: Ca urmare a presiunilor acestui grup infracțional organizat din vârful MAI o parte din explozibil a început să fie mutat ca să nu mai deranjeze mafia imobiliară; prima locație indicată a fost un depozit al Armatei unde este și alt tip de muniție, mult mai dură, de război, adică risca Bucureștiul să devină un fel de Beirut… După alte informări oficiale care arătau că este anormal să fie explozibil alături de alte categorii de arme, explozibilul Jandarmeriei a fost relocat la depozitul din Ciorogârla. (Ați auzit de el, acela de unde s-a furat muniție cu ani în urmă)

De ce acțiunea grupului infracțional din MAI este deosebit de gravă

  1. Activitatea de siguranță și ordine publică a Jandarmeriei este grav afectată de mutarea muniției necesare acțiunilor urgente în Calitală la zeci de kilometri de București. La o acțiune de eliberare a unor ostatici, la o acțiuni de combatere a unor activități criminale, ce intră în sfera de acțiune a MAI, Jandarmeria nu va putea interveni prompt. Nu vor avea muniția necesară!
  2. 2. Dacă depozitele esențiale activității Jandarmeriei Române, depozite de la sediul central al Jandarmeriei Române, pot fi desființate că așa vor niște mahări imobiliari înseamnă că un biet cetățean nu are nicio șansă în fața tăvălugului banului.
  3. 3. Ce siguranță asigură MAI cetățenilor din România dacă la modul cel mai ilegal activitatea unităților ce pot să intervină în caz de necesitate este anulată de la vârful MAI?
  4. 4. Dacă este posibil ca Jandarmeria să fie lipsită de mijloacele de intervenție, se poate ajunge într-o zi ca și MApN și SRI să fie scoase în câmp cu dotările lor.
  5. Pentru cine lucrează indivizi precum chestorul Peligrad, lucrează pentru forțe străine statului român, care vor să vulnerabilizeze securitatea națională? Se impune de urgență o anchetă serioasă în privința activității chestorului Peligrad, până nu e prea tărziu. Mai există militari români care au jurat pentru țară, nu pentru masonerie, nu pentru bani. Jurământul pentru țară e sfânt!
  6. Generalul Gherghe a luat bani din fondul serviciului de informații al Armatei, suma respectivă nepunând în pericol siguranța națională. Faptele chestorului Peligrad sunt cu mult mai grave.
  7. (va urma)

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI