Prețul petrolului a ajuns la cel mai mare nivel din ultimii 2 ani

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Preţurile petrolului au urcat luni şi au atins cele mai ridicate niveluri din mai mult de doi ani, susţinute de redresarea economică şi de perspectiva de creştere a cererii, în contextul intensificării campaniilor de vaccinare în lume, transmite Reuters.

Cotaţia petrolului Brent a crescut luni până la 73,64 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel atins din aprilie 2019.
Preţul petrolului West Texas Intermediate (WTI), de referinţă pe piaţa americană, a avansat până la 71,78 dolari pe baril, un maxim după octombrie 2018.
”Cei doi indici majori ai petrolului sunt tranzacţionaţi aproape de cele mai ridicate niveluri din ultimii doi ani şi jumătate, pe fondul unui mix al optimismului referitor la cerere şi limitele aplicate producţiei de către OPEC+”, a declarat Stephen Brennock, analist la firma de brokeraj PVM.
Traficul rutier îşi revine la nivelurile anterioare pandemiei în America de Nord şi majoritatea Europei, iar numărul curselor aeriene este în creştere, odată cu relaxarea restricţiilor impuse în timpul pandemiei, determinând creşteri ale cotaţiilor petrolului în ultimele trei săptămâni.
Optimismul investitorilor a fost alimentat şi de summitul G7, unde cele mai bogate ţări ale lumii au încercat să prezinte o imagine de cooperare pe temele majore, cum ar fi redresarea din pandemie şi donarea a 1 miliard de doze de vaccinuri pentru ţările sărace.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI