Nelu Iordache a fost plasat sub control judiciar

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Nelu Iordache a fost pus sub control judiciar, după ce a fost audiat, miercuri, la DNA, într-un nou dosar de corupție. Omul de afaceri este acuzat de trafic de influență și dare de mită. ”Regele asfaltului” a fost preluat de procurori chiar de pe aeroport și dus la audieri. 

Procurorii DNA l-au preluat miercuri sub escortă de pe Aeroportul Otopeni pe omul de afaceri.

Îmbrăcat lejer, în ținută de vacanță, Iordache a fost ridicat chiar din avionul care urma să îl ducă la Roma, unde îl aștepta familia. Ca într-o scenă desprinsă din filme, comandantul aeronavei a anunțat prin sistemul de comunicație că unul dintre pasageri are probleme cu documentele, a oprit aeronava, moment în care și-au făcut apariția procurorii DNA.

Audierile au durat șase ore. Omul de afaceri este acuzat într-un dosar care vizează insolvența companiei Romstrade.

”Nu mi-e teamă de nimic. Nu am făcut niciun denunț”, a spus Iordache la ieșirea de la audieri.

Omul de afaceri este anchetat în mai multe dosare de corupție. În unul din ele a fost condamnat la 12 ani şi 6 luni închisoare, însă decizia nu este definitivă. În acest dosar, a fost condamnat de Tribunalul București pentru evaziune fiscală şi delapidare, fiind acuzat că a înregistrat în contabilitatea companiei de transport aerian Blue Air achiziţii fictive de materiale publicitare. Prejudiciul creat statului se ridică la 2 milioane euro.

Pe de altă parte, în ianuarie 2020, Iordache a fost achitat definitiv, de Curtea de Apel Bucureşti, într-un alt dosar de corupţie, legat de modernizarea Transalpina.

La sfârșitul lunii august este așteptată sentință definitivă într-unul dintre dosarele sale. Nu este exclus ca procurorii să îi fi impus o măsură restrictivă tocmai ca să evite ca afaceristul să plece în Italia – țară devenită refugiu pentru mai mulți condamnați români celebri.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI