Exclusiv! Încăierarea de la PNL Timișoara explicată pe întelesul tuturor

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

La alegerile PNL de la Timișoara s-a lăsat cu bătăi de stradă, ca între clanurile mafiote. Comparația poate părea deplasată la o primă vedere, dar dacă veți pătrunde substratul incidentului veți vedea că nu este deloc nepotrivită cu întâmplările din PNL Timișoara. Vă descriem pe puncte:
1. Clanurile mafiote se bat pentru zone de influență, pe teritorii bine delimitate. Cine conduce o zonă își impune interesele peste cei din eșaloanele inferioare.
La PNL Timișoara sunt alegeri pentru șefia filialei locale. Cine va fi șef își va impune interesele la alegerile naționale ale PNL prin delegații trimiși acolo.
2. Importanța unui lider mafiot se măsoară în cotă de afaceri pe o zonă controlată.
Importanța liderului filialei PNL Timișoara este de 38% din tot județul Timiș la nivelul votului dat de acest județ la alegerile liberale din septembrie.
3. Ca să aibă influență pe o zonă un lider mafiot încalcă legea, recurge la violență etc. La Timișoara liderul interimar Alin Nica a încălcat statutul PNL și a exclus de la participare în jur de 150 membri PNL Timișoara pe motiv că nu aveau buletin de Timișoara. În statut, care este un act juridic aprobat de instanța judecătorească, nu este trecută această condiție. Practic un student, un angajat poate opta să fie membrul unui partid în orașul unde studiază sau lucrează și să fie domiciliat în altă localitate. Postura de membru a unei filiale a unui partid nu este condiționată de domiciliu. Ceea ce a făcut Alin Nica la Timișoara este o ilegalitate crasă. Alin Nica este în tabăra PNL pro-Cîțu…

Cum poate guverna legitim un premier care permite și chiar profită de o încălcare flagrantă a unui act juridic precum statutul PNL? Cum poate fi un premier bun, un președinte bun pentru un partid național un individ care nu prin ideile sale, nu prin proiectele sale ajunge în funcții publice de vârf, ci prin ilegalități?

“România normală” din sloganul PNL de la alegerile prezidențiale nu poate fi o Românie condusă în stil mafiot!

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI