Institutul Marius Nasta riscă să intre în insolvență din cauza facturilor uriașe. Ce face Ministerul Sănătății

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Facturile uriașe la energie și la gaze afectează și marile spitale. O astfel de problemă a fost semnalată și la Institutul „Marius Nasta”. Șocant este faptul că deși managerul unității medicale a semnalat această problemă la Ministerul Sănătății de 2 săptămâni, abia astăzi a reușit să discute cu ministrul interimar Cseke Attila.

Beatrice Mahler a declarat, în exclusivitate, la „Culisele statului paralel” că cei din Sănătate vor analiza această situație.

„Astăzi am avut o discuție la Ministerul Sănătății și sper să am un răspuns pozitiv pentru un spital implicat în tratamentul COVID-19 și a tuberculozei, două probleme majore în România.

Am avut o adresă trimisă către Ministerul Sănătății în urmă cu două săptămâni. Nu am primit răspuns până astăzi. Și am vorbit cu ministrul Cseke Attila, care a spus că analizează situația. Nu cred că trebuie lăsate lucrurile până la a ajunge în incapacitate de plată”, a declarat Beatrice Mahler, luni, în exclusivitate, la „Culisele statului paralel”.

„Este realitatea tristă ce vine pe fondul unor scumpiri in ultimul an și jumătate de pandemie, cu creșteri ale prețurilor materialelor sanitare, la dezinfectanți, materiale de protecție. Acum cresc prețurile la curent, în condițiile în care prețul de contractare este acela din 2017. E dificil să faci manangement intr-un spital in care este nevoie de condiții hotelliere, alimente… și să spui că este bine”, a declarat Mahler.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI