Iarnă de coșmar pentru români. Prețul energiei electrice a atins un nou record. Situația este critică în mai multe țări din Europa

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Prețul energiei electrice a atins un nou record. Peste 1200 de lei pe megawatt. Este cel mai mare preț orar din toate timpurile. Pentru ca oamenii să nu rămână în frig și întuneric în prag de iarnă, guvernul caută soluții. România acordă subvenții pentru 5 luni. Mai departe, oamenii trebuie să se descurce cum pot. Situația este critică în mai multe țări din Europa. Spania taxează profiturile astronomice ale companiilor și Grecia compensează inclusiv facturile din septembrie.

Iată cum îi ajută statul pe români:

  1. Subvenție de 25% a facturii la gaze
  • Beneficiari: consumatori casnici (100 – 1.200 de metri cubi pe an)

2. Subvenție de 18 bani/kWh de energie electrică

  • Beneficiari: clienții casnici cu un consum lunar cuprins între 30 și 200 kWh

Perioada: Noiembrie 2021- Martie 2022

Și în Spania sunt probleme. Guvernul spaniol suprataxează profiturile excesive ale companiilor energetice și de asemenea oferă scutiri de impozite consumatorilor. Mai exact aceștia nu mai plătesc TVA și taxa specială pe energie.

În Grecia, statul oferă o subvenție de 30 de euro pe lună. Beneficiari sunt cei care consumă lunar până la 300 kWh. Plafonul ar putea crește însă până la 600 kWh. Și în septembrie guvernul grec oferă o subvenție de 9 euro/lună.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI