Cum arată programul de guvernare al USR. Propunere: angajații nevaccinați pot fi dați afară

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Imediat cum președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Dacian Cioloș pentru a încerca să formeze un nou guvern, USR a venit cu un program de guvernare pentru a scoate țara din criză. Unul dintre cele mai importante puncte este ca cei care nu vor să se vaccineze să fie dați afară. Iată ce mai conține programul de guvernare:

  • Închiderea barurilor și a restaurantelor la ora 22.00 la nivelul întregii țări, indiferent de rata de incidență, pentru 30 de zile, apoi revenire în funcție de incidență și condiționat de certificat verde pentru angajați și clienți.
  • Acces în spații închise neesențiale (baruri, restaurante, săli de sport, cinema etc) doar cu certificat verde. Acces în mall-uri în weekend doar cu certificat verde.
  • Utilizarea certificatului sanitar pentru accesul la muncă a tuturor angajaților din sistemul public și pentru cei din sistemul privat care intră în contact cu publicul, mergând până la suspendarea / întreruperea contractului de muncă în caz de refuz.
  • Sancțiuni pentru medicii care răspândesc în spațiul public mesaje antivaccinare: suspendarea dreptului de liberă practică minimum 6 luni / până la finalizarea stării de alertă și amendă 10.000 de lei pentru fiecare mesaj/intervenție în spațiul public.
  • Eliminarea indemnizatiei pentru concediu de carantină pentru persoanele nevaccinate.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI