Ruptură în PNL. Orban își dă demisia din partid. Ce urmează, cine mai pleacă

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

De când Florin Cîțu a devenit președintele liberalilor, în partid s-au format două tabere. Cei care îl susțin pe actualul șef și cei care au rămas alături de Ludovic Orban. După ce a pierdut alegerile, fostul președinte și-a dat demisia de la șefia Camerei Deputaților iar acum a anunțat că va pleca și din partid din cauza faptului că desemnarea lui Nicolae Ciucă premier într-un guvern minoritar susținut de PSD a fost „picătura care a umplut paharul”. De asemenea Ludovic Orban crede că această decizie nu a fost luată în cadrul Biroului Permanent Executiv al PNL ci președintele țării, Klaus Iohannis și-a dorit ca Nicolae Ciucă să fie desemnat premier din partea liberalilor.

„Eu categoric nu voi vota Guvernul Ciucă, iar pentru mine asta este picătura care a umplut paharul. Săptămâna viitoare îmi voi da demisia din Grupul Parlamentar PNL. Noi luasem o altă decizie, că nu vom face o înțelegere cu PSD. Formula firească era să refaci coaliția. Pentru mine, decizia președintelui de a-l desemna pe Ciucă este o trădare a alegătorilor care au votat Iohannis și PNL”, a declarat Ludovic Orban.

Acum fostul președinte al PNL se gândește să își facă un nou partid politic. Potrivit unor surse, acesta se va numi „Forța Liberală”.

Alături de Ludovic Orban ar fi încă 50 de parlamentari care l-au susținut în deciziile pe care fostul președinte PNL le-a luat în ultimul timp dar și în alegerile de la Congres.

Aceleași surse politice mai spun că există negocieri la nivel înalt între Ludovic Orban şi Cristian Diaconescu, președintele PMP, formaţiune cu reprezentare la nivel local în mai toate consiliile locale şi judeţene din întreaga ţară.

Liberalii care sunt alături de Ludovic Orban în acest demers sunt de părere că împreună cu PMP s-ar putea forma un nou partid de dreapta care are șanse de a crește în preferințele cetățenilor actuali nemulțumiți de PNL. Dacă această fuziune va avea loc, analiștii sunt de părere că Ludovic Orban, împreună cu PMP, ar avea șansa de a forma un grup parlamentar puternic.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI