Ludovic Orban anunță că își face partid. Demisii în bloc din PNL

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Ludovic Orban a decis să plece din PNL după 30 de ani. Fostul președinte din PNL nu a fost de acord cu noua coaliție și a hotărât să demisioneze. Alți 16 parlamentari au mers alături de el. Printre aceștia se numără și Violeta Alexandru, fost ministru al Muncii și Adrian Oros, fost ministru al Agriculturii.

Ludovic Orban a lansat și acuzații dure la adresa liberalilor. Fostul președinte a declarat că nu se lasă intimidat deși a fost și amenințat.

„Demisia nu este un sfârșit, este un început. Nu mă las oricâte amenințări am primit în ultimele luni. Vom începe împreună o construcție solidă care să se bazeze pe oameni de valoare, de bun simț care respectă semenii și au capacitatea de a face viața mai bună semenilor”, a spus Ludovic Orban.

De asemenea Ludovic Orban a anunțat și că își va face un nou partid și va intra în opoziție.

„Constituirea unui nou partid trebuie să o facem temeinic și în funcție de nevoile reale. Mai sunt colegi cu care sunt în dialog, care nu au luat încă decizia. Săptămâna viitoare vom începe constituirea unui grup parlamentar. Și numele grupului trebuie să fie în concordanță cu numele formațiunii. Am discutat despre nume, le vom testa și vom vedea care ne reprezintă. Partea bună a PNL va veni cu noi”, a declarat Ludovic Orban.

Și Violeta Alexandru a spus că a decis să plece din PSD din cauza faptului că nu se mai regăsea iar noua conducere a dat dovadă de lașitate.

”Politica este o chestiune de încredere și nu ne permitem să pierdem încrederea oamenilor pentru că le-am promis că îi scăpăm de PSD. Alt motiv este că am observat o mare lașitate în PNL. Fie nu participă la ședințe, fie se fac că n-au ridicat mâna destul de sus. Când un om este laș este greu să iei decizii care nu sunt întotdeauna comode. Cât de ușor se ascund în spatele băncilor, nu acesta este modul în care eu și colegii mei vrem să facem politică. Mi-am pus demisia cu greutate. Îi invit pe toți liberalii care știu că nu așa se face politică, va veni momentul în care se vor întoarce în stradă și le va fi rușine să se uite în ochii liberalilor”, a declarat Violeta Alexandru.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI