Nicolae Ciucă anunță creșterea pensiilor, salariilor și a alocațiilor

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a depus marţi, la Parlament, lista Cabinetului PNL-PSD-UDMR şi programul de guvernare pentru care va cere votul de încredere al Legislativului, joi în plenul reunit al Parlamentului. După vot, executivul Ciucă va merge pentru depunerea jurământului la Cotroceni.

Nicolae Ciucă a vorbit și despre programul de guvernare. Printre principalele obiective se numără creșterea pensiilor și alocațiilor pentru copii, dar și majorarea salariului minim până la 2.550 de lei.

„Se mărește indemnziația socială minimă de la 800 la 1000 de lei. Vor fi indexate pensiile cu aproximativ 10%. Pensionarii cu pensii sub 1.600 de lei vor fi ajutați în ianuarie cu un ajutor de 1.200 de lei pentru a trece peste iarnă. Alocațiile pentru copii sub 2 ani vor ajunge la 600 lei și 243 de lei pentru ceilalți copii. O altă prioritate este creștere până la 2.550 de lei a salariului minim brut pe economie. Angajatorii vor putea menține un angajat cu salariul minim maxim 24 de luni”, a declarat Nicolae Ciucă.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI