ULTIMĂ ORĂ! Zeci de elevi pozitivi după ce au fost testați în această seară

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Ministerul Educaţiei a anunţat în această seară că alte 76 de cazuri au fost detectate pozitive la COVID în urma testelor din salivă făcute joi, iar dintre acestea patru au fost confirmate deja prin teste PCR, trei fiind infirmate.

„În urma administrării testelor rapide antigen noninvazive efectuate din proba de salivă joi, 9 decembrie, până la ora 19:00, au fost raportate 76 de cazuri detectate pozitiv. Dintre acestea, 4 au fost deja confirmate prin teste PCR, 3 au fost infirmate, iar 69 nu au încă rezultat de confirmare/infirmare”, potrivit Ministerului Educației.

De asemenea, ministerul spune că DSU a achiziționat noi teste de salivă, însă nu se știe exact data la care vor fi livrate acestea către școli.

„În răspunsul primit nu ni s-a comunicat data la care vor fi livrate cele 7.000.000 de teste. Ca atare, Ministerul Educaţiei va solicita clarificări suplimentare cu privire la acest aspect. Reiterăm faptul că Ministerul Educaţiei nu are competenţe/responsabilităţi în a se pronunţa asupra unor date evaluate şi stabilite de autoritatea ce are în atribuţii desfăşurarea procedurii de achiziţie publică, respectiv contractarea şi gestiunea bugetului aferent, neputându-se pronunţa în niciun fel asupra unor aspecte care privesc firmele furnizoare, preţurile de achiziţie sau alte detalii ce ţin de organizarea licitaţiei şi nici asupra unor chestiuni ce ţin de încheierea/executarea unor contracte în care Ministerul Educatiei nu are vreo calitate”, potrivit comunicatului Ministerului Educaţiei.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI