Max Verstappen este noul campion mondial în Formula 1!

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Max Verstappen este în premieră campion mondial de Formula 1. Olandezul de 24 de ani de la Red Bull l-a învins pe Lewis Hamilton (37 de ani) în Marele Premiu de la Abu Dhabi, după ce l-a depășit în ULTIMUL TUR al sezonului. 

Verstappen este primul olandez care câștigă campionatul mondial. Performanță superbă și pentru motoristul Honda, care furnizează propulsoarele Red Bull și care se va retrage din Formula 1 după această cursă. În 2013 a mai avut aceeași performanță și cu Sebastian Vettel.

Lewis Hamilton a fost lider în cea mai mare parte a cursei de la Abu Dhabi, dar un incident petrecut în turul 53 a schimbat complet desfășurarea cursei. Nicholas Latifi (Williams) a intrat în parapet și a fost nevoie ca safety-car-ul să intre pe circuit, din cauza bucăților de monopost împrăștiate pe pistă.

„Este ceva incredibil! Nu știu ce să spun, a fost o nebunie! Îi iubesc pe toți cei din echipă, a fost ceva incredibil. A fost un miracol, am avut noroc pe final. Checo (Sergio Perez) a condus incredibil azi, a fost un coleg nemaipomenit. Îmi iubesc echipa, vreau să lucrez alături de ei pentru tot restul vieții. Este o nebunie! Obiectivul nostru în acest an a fost să câștigăm titlul mondial”, a spus Max Verstappen.

La finalul cursei, reprezentanții celor de la Mercedes nu au acceptat înfrângerea și au protestat oficial. Aceștia îl acuză pe Michael Masi, directorul de curse, pentru decizia care l-a costat titlul pe Lewis Hamilton. Mercedes a protestat „împotriva clasificării stabilite la sfârșitul Competiției”, referitoare la presupusele încălcări ale articolelor 48.8 și 48.12 din Regulamentul Sportiv FIA.

Update: Comisia de stewarzi de la Abu Dhabi a respins ambele contestații depuse de Mercedes, astfel Max Verstappen este în mod oficial campion mondial la Formula 1.

Imagine

Sursă foto: Getty Image.

Sursa: Realitatea de Diaspora

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI